Alberese | Parco Naturale delle Maremma

Arezzo


Capalbio


Colline Metallifere

la costa Toscana

        Walking along the Tuscan coast

Crete Senesi

        Abbazia di Monte Oliveto Maggiore

        Walking in the crete senesi

Grosseto


Manciano


Montagnola Senese

         Walking in the Montagnola senese


Montalcino

Monte Amiata

         Walking on Monte Amiata

Montepulciano

Prato

Scansano

Siena

          Fonti di Siena

Ospedale Santa Maria della Scala

Sorano

Sovana

Val d'Elsa

          certaldo

          San Gimignano

          Colle di Val d'Elsa

Val d'orcia

          Montalcino

          Pienza

          Sant'Antimo

          San Quirico d'Orcia

          Radicofani

          Walking in the Val d'Orcia


Val di Chiana

         Montepulciano

         Montefollonico


Valle d'Ombrone

 

 

 

 

 

 

 

 
Montalcino

MontalcinoPanorama.JPG

E N G          I T        D E

Panorama Montalcino [1]

Toacana ] Galleria di immagini  
     
   
Montalcino
   
   

Hoog op een heuvel, tussen de Brunello wijngaarden, ligt Montalcino. De imposante burcht of Fortezza domineert dit goed bewaarde middeleeuwse stadje. Het fort werd door de Siënezen gebouwd in 1361.
Montalcino werd eeuwenlang bestuurd door Siena. Toen Siena ingenomen werd door Keizer Karel, werd Montalcino een toevluchtsoord voor de bestuurders die in Montalcino de republiek Siena proclameerden. De republiek zou nog vier jaar standhouden alvorens het werd ingelijfd bij het Groothertogdom Toscane. In het Fortezza wordt het vaandel bewaard dat de bestuurders op hun vlucht hadden meegenomen. De weergang van het fort is toegankelijk en biedt een erg weids uitzicht over de omringende valleien en de beroemde wijngaarden van Montalcino. Op de benedenverdieping van het fort is ook een enoteca of wijnproeverij gevestigd.Montalcino, panorama

Montalcino, panorama, links La Fortezza) [2]

 

Brunello di Montalcino

Meer nog dan omwille van zijn historisch erfgoed is Montalcino bekend geworden door zijn beroemde Brunello di Montalcino wijnen. In het hart van de stad zijn enkele aangename enoteca of wijnhuizen te vinden. In de vroege uren, als de lokale bevolking alles in gereedheid brengt voor de toestromende bezoekers, is het er aangenaam vertoeven. Parkeren kan bijvoorbeeld makkelijk aan de Via Pietra Strozzi (Parcheggio Viale Strozzi).
Aan het einde van de Via Pietra Strozzi staat de Chiesa della Madonna del Soccorso. Naast en achter de kerk is er een klein plein met een wondermooi uitzicht over de Val d'Orcia en Siena.

   
   
;

Kaart Montalcino | Ingrandire mappa


 
   

Piazza del Popolo

Het belangrijkste plein van Montalcino is de Piazza del Popolo. Het hoofdgebouw van het plein is het Palazzo dei Priori dat dateert van het einde uit de 13e eeuw. Het paleis is versierd met de heraldische wapenschilden van de vele podesta’s die de stad door de eeuwen heen hebben bestuurd. Een hoge middeleeuwse toren valt op en domineert het plein. Tegenover het Palazzo Comunale of stadhuis staat een mooi renaissancegebouw met zes ronde bogen, La Loggia. Aan de andere kant van het plein is een mooi terras. Het hoort bij Caffè Fiaschetteria Italiana, een goed bewaarde 19e eeuwse bodega waar locals en regelmatige bezoekers elkaar ’s ochtends  treffen onder het genot van een espresso of cappuccino. De prijzen zijn er schrikwekkend hoog.


Terrassen

Caffè Fiaschetteria Italiana, Piazza del Popolo, 6

Alle Logge di Piazza,Via Giacomo Matteotti, 1, een schaduwrijk terras

 

Caffè Fiaschetteria Italiana 1888, Montalcino, un polo d’incontro enologico e culturale dei produttori locali

Caffè Fiaschetteria Italiana 1888, Montalcino, un polo d’incontro enologico e culturale dei produttori locali [4]

 

 

Chiesa di Sant'Agostino - Museo Civico e arte sacrale

 

Aan de Via Ricasoli, staat de Chiesa di Sant'Agostino. Binnen in de kerk kan je de 14e-eeuwse fresco's van Bartolo di Fredi bewonderen. In het oude klooster van Sant'Agostino is het Museo Civico e arte sacrale ondergebracht. Je vind er een van de belangrijkste collecties Middeleeuwse kunst van de provincie Siena, met werk van o.a. Duccio di Buoninsegna, Pietro en Ambrogio Lorenzetti, Sano di Pietro, Luca di Tommè, Bartolo di Fredi, Vincenzo Tamagni, Marco Pino (leerling van Beccafumi), Giovanni Pisano, Giovanni d’Agostino, Simone Martini en Francesco di Valdambrino.
Hoogtepunt in de collectie is Bartolo di Fredi's virtuoze en complexe polyptiek, L'incoronazione della Vergine (1388). Het museum toont ook een uitgebreide verzameling beschilderde houten sculpturen , zoals een kleine crucifix van Giovanni d'Agostino en een sublieme Madonna van Domenico di Agostino. Ook een 12e eeuwse, met miniaturen verluchte bijbel wordt hier bewaard.


Museo Civico e Diocesano d’Arte Sacr

(Musei Riuniti - Civico, Diocesano e Archeologico)
Ex Seminario di S.Agostino, Via Ricasoli
Tel0577/846014 - Fax: 0577/849321

Orari
Orario da gennaio a marzo: dalle ore 10 alle 13 e dalle 14 alle 16. 
Orario da aprile a dicembre: dalle ore 10 alle ore 18.
Maandag gesloten.

 

 


Chiesa di Sant'Agostino, Montalcino
Chiesa di Sant'Agostino

 

Crocifisso di Sant'Antimo, 1190 circa, tempera su tavola, Musei riuniti, Montalcino

Crocifisso di Sant'Antimo, 1190 circa, tempera su tavola, Musei riuniti (Museo Civico e Diocesano d'Arte Sacra), Montalcino 

 

Il Santuario di Santa Maria del Soccorso a Montalcino
De Madonna of Santa Maria del Soccorso bevindt zich aan de Via Spagni in Montalcino. De kerk werd gebouwd door de eeuwen heen en dus gebouwd in meerdere stijlen, waaronder een renaissance-lay-out, barokke interieurs en een indrukwekkende neoklassieke gevel.
Achter de kerk kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over de heuvels van de Val d'Orcia en Siena.

 
   

Il Santuario di Santa Maria del Soccorso

 

Gastronomie, wijn en cultuur worden in Toscane op een vanzelfsprekende manier met elkaar verbonden. Ook in Montalcino gaan cultuur en gastronomisch plezier hand in hand.

In het hart van de stad zijn enkele aangename enoteca of wijnhuizen te vinden. Ook de wijndomeinen buiten de stad zijn goed te bezichtigen en organiseren proeverijen en rondleidingen op het domein. Een kaart waarop alle wijnbouwers goed staan aangegeven vind je hier. Een mooie selectie uit de meer dan 220 wijnbouwers vind je hier.

Brunello di Montalcino

Samen met Barolo en de Supertuscans wordt Brunello di Montalcino vandaag beschouwd als één van de allergrootste Italiaanse wijnen. De wijn is gemaakt van 100% Sangiovese grosso (vroeger werd de druif ook Brunello genoemd).
Ook al wordt hier al sinds vele eeuwen aan wijnbouw gedaan, de geboorte van de Brunello di Montalcino dateert uit de tweede helft van de 19e eeuw. En de werkelijke doorbraak van deze majestueuze wijn dateert uit 1967 toen wijnboeren uit Montalcino het Consorzio del Vino Brunello di Montalcino oprichtten. De Brunello di Montalcino kreeg in hetzelfde jaar als zevende wijn in Italië de beschermde herkomstbenaming DOC. In 1980 kreeg de wijn de status van het DOCG keurmerk. Dat staat voor Denominazione di Origine Controllata e Garantita, en is de allerhoogste kwaliteitsnorm voor wijn in Italië
.


Brunello di Montalcino vineti e Monte Amiata   Montalcino vineyard - panoramio  

Brunello di Montalcino vineti e Monte Amiata

 

 

Brunello di Montalcino vineyards, Montalcino

 

Map of the Brunello di Montalcino region | Member companies of the DOCG Brunello di Montalcino

 

Enoteca a Montalcino


Enoteca Pierangioli
Piazza del Popolo, 16
+39 0577 849113

Enoteca Bruno Dalmazio
Via Traversa dei Monti, 214
+39 0577 849019

Enoteca Di Piazza WINE ROOM Of Fedolfi Andrea Sas
Via Giacomo Matteotti, 43
+39 0577 848104

Enoteca Grotta del Brunello
Costa di Piazza Garibaldi, 3
+39 0577 847177

Fortezza di Montalcino
Piazzale Fortezza, 9
+39 0577 849211


Restaurants in Montalcino


Er zijn goede restaurants in Montalcino. Een mooie selectie restaurants vind je hier. Een vaste waarde in de binnenstad is Re di Macchia. Enkele van de beste restaurants liggen buiten de stad, in Sant'Angelo in Colle en Sant'Angelo Scalo, frazioni of deelgemeenten van Montalcino.


montalcino restaurants

Een recente ontdekking is Locanda Demetra, gelegen net buiten Montalcino, op de weg naar Grosseto. [Neem op de rotonde aan de Fortezza de 2e afslag naar de SP14. De Osteria ligt op minder dan een kilometer aan je linkerzijde, 14 minuten wandelen].
Tijdens het hoogseizoen, van mei tot september kan je er ook al fresco eten onder een mooie pergola. En met een overweldigend uitzicht.


Locanda Demetra

Locanda Demetra  
Address: Podere La Buca, 221, 53024 Montalcino
Open : Van maandag tot zaterdag, 12.00 - 15.00
Phone: +39 0577 150 3199
Website: montalcinocookingschool.com


Il Moro

Il Moro
Via Giuseppe Mazzini 44, 53024, Montalcino, Italy
+39 0577 849384
Website: Facebook Il Moro

Re di Macchia

Via Soccorso Saloni 21, Montalcino
Tel: 0577-846116 email: redimacchia@tiscalinet.it
Closed: Thursday
Authentieke Toscaanse keuken.
Website facebook: www.facebook.com


Camigliano

Il Galletto Di Camigliano

Il Galletto Di Camigliano di Lucentini Giorgio
Via Dell'arco 8 | Camigliano, Montalcino
Website | +39 331 712 0292

 

Montalcino en de Palio van Siena | De Republiek Siena

Elk jaar wordt de Palio in Siena geopend met een optocht van vertegenwoordigers van de steden die van de Republiek Siena deel hebben uitgemaakt. De eer de parade te mogen leiden valt te beurt aan de vaandeldragers van Montalcino. Het is een eerbetoon aan de bewoners van Montalcino, voor de loyauteit en de hulp die ze Siena hebben geboden na de val van de stad in 1555.
Tijdens de belegering van Siena wist een groep republikeinen de stad te ontkomen. Ze zochten hun toevlucht in de versterkte vesting van Montalcino. Samen met de lokale bevolking richtten ze de Republiek Siena in Montalcino op en boden nog tot in 1559 weerstand aan de Medici's.

 

Sant'Angelo in Colle

Sant'Angelo in Colle is een idyllisch mooi dorp op een heuvel tussen Cinigiano en Montalcino. The Blue Guide vermeldt Sant'Angelo in Colle, als een "enchanting well-preserved village on the top of a hill ... contained in its circle of walls". Vanuit de lucht gezien wordt de cirkelvormige structuur van dit Middeleeuwse bastion goed zichtbaar.Sant'Angelo in Colle, Montalcino

Sant'Angelo in Colle, Montalcino [3]

 

De oude naam van Montalcino was  Monte Ilcinus naar de leccio of steeneik. Een goed restaurant in Sant'Angelo in Colle verwijst nog naar deze oude naam.
Er loopt een mooie laan met cipressen rond het dorp naar boven, de Via del Sole. Aan de kleine Chiesa della Misericordia wordt je verrukt door het uitzicht over de westelijke Brunellowijngaarden en het silhouet van Poggia alla Mura en Castello Banfi.


Sant'Angelo in Colle, Montalcino

Poggia alla Mura en Castello Banfi [3]

 

Sant’Angelo in Colle is ongetwijfeld een van de mooiste dorpen in de Val d’Orcia. 
Er zijn twee goede restaurants, Il Leccio and Trattoria Il Pozzo, en een wijnhandel, Enoteca Bruschetteria Il Cerchio Del Vento. Iets verder naar het zuiden ligt Sant'Angelo Scalo met een authentiek en typisch Italiaans restaurant, Caffe Sant'Angelo. Locale wijnboeren noemen deze plek eenvoudig da Pino en proeven er elkaars wijnen. Het menu is eenvoudig, de sfeer informeel en warm.


S.Angelo in Colle Restaurants

Trattoria Il Pozzo

Trattoria Il Pozzo |www.trattoriailpozzo.com
S. Angelo in Colle, Piazza del Pozzo
Telefono 0577 844015


Ristorante Il Leccio

Ristorante Il Leccio | www.trattoriailleccio.it
S. Angelo in Colle, Via Costa Castellare
Telefono 0577. 844 175
www.trattoriailleccio.com

S.Angelo Scalo Restaurants

Caffè Sant’Angelo

Osteria Caffè Sant’Angelo
Via Grossetana, 8
 | Sant'Angelo Scalo, 53024Montalcino
Tel. 340 8305269 (Pino)
Caffè Sant’Angelo


Premio Speciale Leccio d’Oro 50° ANNIVERSARIO FONDAZIONE CONSORZIO


RISTORANTE "IL GIGLIO" - MONTALCINO

ENOTECA "BD BRUNO DALMAZIO" - MONTALCINO
[2]

 

De abdij van Sant'Antimo

De Abbazzia di Sant'Antimo ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Montalcino en een twintigtal kilometer ten noorden van Podere Santa Pia. Het middeleeuwse benedictijner klooster is een van de belangrijste romaanse bouwwerken van Italië.Abbey of Sant'Antimo, with its apses, bell tower, and cypress tree, Castelnuovo dell' Abate, Montalcino

Abbey of Sant'Antimo, with its apses, bell tower, and cypress tree, Castelnuovo dell' Abate, Montalcino [3]

 

Volgens een oude legende werd de abdij gesticht door Carlo Magno, die, toen hij met zijn volgelingen langs de Via Francigena terugkeerde uit Rome, hier stopte om uit te rusten en te ontsnappen aan de pest. De keizer bleef daar tot de dreiging van de pest voorbij was, en als dank stichtte hij de abdij van Sant'Antimo.

De kerk dateert uit 1118, zoals blijkt uit een inscriptie boven het centrale altaar. Het is onmogelijk om de hele geschiedenis van de abdij te reconstrueren omdat veel documenten en andere papieren bij een brand zijn vernietigd. Bezoekers kunnen de oorspronkelijke structuur, die dateert uit de Karolingische tijd, zien in de apsis van de monumentale kerk. Hier kan je de kleine apsis van de oude kerk bewonderen en de kleine crypte, die is verdeeld in drie beuken met elk vier zuilen.
Het verval van de abdij culmineerde in 1462, toen paus Pio II de abdij onderdrukte en opnam in het bisdom van Montalcino.

Het grondplan van de kerk bestaat uit drie beuken, gescheiden door hoge zuilen, die worden afgewisseld met kruisvormige pilaren. Binnen is het versierd met prachtige kapitelen versierd met geometrische elementen; deze zijn vaak verschillend van elkaar, net als in andere Romaanse kerken. De opmerkelijke bouwstijl met een mooie kloosteromgang herinnert aan Lombardische voorbeelden zoals het klooster van Cluny. Een van de zuilen een prachtig versierd kapiteel van de hand van de Maestro di Cabestany.
Boven het hoofdaltaar bevindt zich een prachtig polychromatisch houten kruisbeeld uit de 13e eeuw van een onbekende kunstenaar. Onder het altaar bevindt zich een kleine, rechthoekige crypte met een oude Romeinse grafsteen en een lunette die Christus uitbeeldt, die dateert uit de jaren 1500 en de Siena School.Montalcino, l'Abbazia di Sant'Antimo

  Sant Antimo Kreuzgang   Abbazia di Sant'Antimo, la navata centrale vista dal matroneo

L'Abbazia di Sant'Antimo

 

La facciata della Cappella Carolingia (a sinistra)

 

La navata centrale vista dal matroneo

 

Abbazia di Sant'Antimo - 34 - Il crocifisso dell'altare maggiore   Abbazia di Sant'Antimo, crocifisso dell'altare maggiore   Abbazia di Sant'Antimo, capitello con San Daniele nella fossa dei leoni, del Maestro di Cabestany

L'Abbazia di Sant'Antimo, il crocifisso dell'altare maggiore [1]

 

 

Abbazia di Sant'Antimo, crocifisso dell'altare maggiore

 

Abbazia di Sant'Antimo, capitello con San Daniele nella fossa dei leoni, del Maestro di Cabestany

San Giovanni d'Asso


Sinds januari 2016 behoort ook San Giovanni d'Asso tot de comune Montalcino.
Tot 2016 was San Giovanni d'Asso een zelfstandige comune. Ook Montisi, Lucignano d'Asso, Monterongriffoli, Vergelle en Pieve a Salti, voorheen frazioni van San Giovanni d'Asso, behoren door de fusie van beide gemeenten nu tot Montalcino.


Tartufo, il Diamante delle Crete Senesi


Een van de delicatessen van Toscane is de tartufo, de truffel. In de streek van San Giovanni d'Asso wordt vooral de witte truffel, tuber magnatum gevonden, die lokaal het witte goud of il Diamante delle Crete Senesi genoemd wordt. Er is veel gelegenheid om de lekkernij hier te proeven of te kopen. Er is een jaarlijks terugkerend festival of sagra van de witte truffel, de Mostra Mercato del Tartufo Bianco delle Crete Senesi (eind november, begin december) en in het kasteel dat boven alles uittorent is een klein museum van de truffel ondergebracht (alleen voor echte liefhebbers).
San Giovanni d'Asso


San giovanni d'aaso panorama   SanGiovannidAssoCastle2   San Pietro in Villore a San Giovanni d'Asso, il fianco destro

San Giovanni d'Asso

 

 

Kasteel van San Giovanni d'Asso

 

 

San Pietro in Villore a San Giovanni d'Asso, il fianco destro

 

Montalcino | Tradities en folklore

Onder de lokale tradities vermelden we vooral de Sagra del Tordo, een grootse boogschietwedstrijd die gehouden wordt op de laatste zondag van oktober.Figuranti in costumi trecenteschi, Montalcino, corteo storico della Sagra del Tordo

Figuranti in costumi trecenteschi, Montalcino, corteo storico della Sagra del Tordo [5]

 

De Sagra del Tordo is een historisch, folkloristisch festival met een historische parade, Trescone-dans, en een boogschietwedstrijd tussen de wijken Borghetto, Pianello, della Ruga en Travaglio. Het festival komt voort uit de jachttraditie van deze streek, toen in de middeleeuwen jagers en valkeniers op het platteland op jacht gingen. De durf en het meesterschap van de mannen werden gemeten in wedstrijden en toernooien terwijl de vrouwen het bewijs van hun vermogen toonden door de wijnkelders voor te bereiden met wild en wijn.Wandelen in Montalcino en omgeving | Itineraries gpx

Er zijn enkele interessante wandelingen in de omgeving van Montalcino. De wandeling naar de abdij van Sant'Antimo is erg mooi. De Abbazzia di Sant'Antimo ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Montalcino. Het middeleeuwse benedictijner klooster is een van de belangrijkste romaanse bouwwerken van Italië.
Je kan ook met de auto of bus naar Sant'Antimo rijden en kiezen voor de cirkelvormige wandeling die vertrekt aan de abdij.

De wandeling naar San Quirico d'Orcia is vooral in april en mei, als de graanheuvels groen kleuren, van een ongekende schoonheid. Halverwege staan de beroemde cipressen, i cipressi di Casaltina.

 

Anello Abbey of Sant'Antimo | 7,53 km

Anello Montalcino - Abbey of Sant'Antimo | 24,07 km

Walking around Montalcino through the famous Brunello vineyards | 8,61 km

Wandeling vanMontalcino naar Sant'Antimo | 10,92 km

Walking from Sant'Antimo to Sant'Angelo in Colle | 9,70 km

Van Montalcino naar Sant'Angelo in Colle | 19,80 km

Walking from Montalcino to San Quirico d'Orcia | 13,07 km

Montalcino - Buonconvento - Abbazia Monte Oliveto Maggiore | 29 km

Een mooie lange wandeling in de Crete Senesi. Halverwege loop je over de beroemde Strada bianca di Pieve a Salti die Buonconvento met San Giovanni d'Asso verbindt. Het is een lange wandeling die je ook in twee etappes kan verdelen.

From Montalcino to Buonconvento | 16 km | 3 hours circa | gpx

Buonconvento - Abbazia Monte Oliveto Maggiore | 11.60 km | gpx

 

 Events in Tuscany | Sagra del Tordo and the Torneo di Apertura in Montalcino 

De beste resturants in Montalcino en Sant’Angelo in Colle | pdf

Conzorzio Brunello di Montalcino | www.consorziobrunellodimontalcino.it

 


Montalcino

 

  Brunello di Montalcino vineyards   Il Santuario di Santa Maria del Soccorso

 

 

 

Some of the most particular estates of the Brunello di Montalcino territory

 

 

Il Santuario di Santa Maria del Soccorso

Palazzo dei Priori a Montalcino   MontalcinoSantAntonioAbate3   Fortezza di Montalcino, La Porta Cassero

Palazzo dei Priori a Montalcino

 

 

La chiesa di Sant'Antonio, facciata

 

 

The gates of Montalcino

Chiesa di Sant'Agostino, Montalcino   A view from Montalcino (5772034130)   Cypress trees betwen San Quirico d'Orcia and Montalcino

Chiesa di Sant'Agostino

 

Panorama con la chiesa di San Francesco

 

Cypress trees between San Quirico d'Orcia and Montalcino

 

Frazioni Montalcino

 

Camigliano, panorama   Montelifrè visto da Montisi   Panorama of Sant’Angelo in Colle, hamlet of Montalcino

Camigliano

 

 

Montelifrè

 

Panorama Sant’Angelo in Colle, Montalcino


Brunello di Montalcino

 

 

 

 

Castello Banfi, Montalcino

 

Castello Banfi, Montalcino

  Brunello di Montalcino vines

Poggio alle mura, Castello Banfi, Montalcino

 

 

Castello Banfi e vineti

 

Storia Brunello dii Montalcino

Tenuta di Collosorbo, Castelnuovo dell'Abate   Tenuta di Collosorbo, Castelnuovo dell'Abate (Montalcino)    

Tenuta di Collosorbo, Castelnuovo dell'Abate

 

Tenuta di Collosorbo, Castelnuovo dell'Abate (Montalcino)

 

   

 

   
Sonnenaufgang in der Toskana - panoramio   Castelnuovo dell'abate, veduta   Abbazia di Sant'Antimo - 12

Circular walk Montalcino - Abbey of Sant'Antimo


 

Castelnuovo dell'Abate

 

Anello Abbazia di Sant'Antimo

Abbazia di Sant'Antimo - 43 - Archi del matroneo   L'Abbazia di Sant'Antimo, il crocifisso dell'altare maggiore   Abbazia di Sant'Antimo, Il presbiterio visto dal matroneo

L'Abbazia di Sant'Antimo, Archi del matroneo [1]

 

 

L'Abbazia di Sant'Antimo, il crocifisso dell'altare maggiore

 

Abbazia di Sant'Antimo, il presbiterio visto dal matroneo

 Podere Santa Pia is een authentieke vakantiewoning zonder zwembad in de Toscaanse Maremma. Dit unieke vakantieverblijf Santa Pia bestaat uit een huis en een appartement en biedt plaats aan maximaal 11 personen.
Het vakantiehuis bevindt zich 2,7 km buiten het centrum van Castiglioncello Bandini, vlakbij het natuurreservaat Poggio all'Olmo in de gemeente Cinigiano, in de buurt van Montalcino en de Monte Amiata. De dichtste stranden bevinden zich op 34 km van het vakantiehuis in Marina di Grosseto en Castiglione della Pescaia. Iets verderop ligt het beroemde strand Cala Violina. In het binnenland kun je de mooie heuvelstadjes bezoeken zoals Pienza, Monticchiello, San Quirico d’Orcia en de Abdijen van Sant’Antimo (20 km) en Sant'Anna in Camprena. Ook Montalcino en de Brunello wijngaarden liggen vlakbij. Een tocht langs enkele van de beroemde wijnhuizen is bijna een must.
Het huis heeft alles voor een geslaagde vakantie. In de keuken staat een oorspronkelijke Toscaanse open haard, een caminetto, ideaal voor culinaire verkenningen. Ook de met hout gestookte pizzaoven is beschikbaar voor onze gasten.
Gastronomisch genot verzekerd.

De charmes van dit authentieke en kunstzinnige vakantiehuis zijn talrijk. En dan is er nog de natuurlijke omgeving, de vergezichten waarin iedereen zich verliest. De rollende Toscaanse heuvels reiken tot aan de Tyrreense kust, en bij helder weer tot het eiland Montecristo en Corsica.


Traveling in Tuscany| De mooiste vakantiehuizen in Toscane | Podere Santa Pia

 

 

   

Podere Santa Pia

 

 

Montalcino, i cipressi di Casaltina

 

Photo album Van d'Orcia

De weg tussen Montalcino en San Quirico d'Orcia is vermeldenswaardig omwille van het groepje cipressen dat halverwege aan je rechterzijde tussen de graanvelden staat. Het is een vaak gefotografeerd onderwerp dat tot de iconen van Toscane behoort. Wandel naar boven tot aan een tweede groepje cipressen dat voorbij de heuveltop verschijnt, il circolo di cipressi. Ook tussen San Quirico d'Orcia en Pienza, aan de SS146, kan je een ander Toscaans icoon bewonderen, de kapel van de Madonna di Vitaleta (2 km voorbij San Quirico).

 

Cypress trees betwen San Quirico d'Orcia and Montalcino   Cappella della Madonna di Vitaleta   Cypress trees in the Val d'Orcia

Cypress trees between San Quirico d'Orcia and Montalcino

 

San Quirico d'Orcia, Cappella della Madonna di Vitaleta

 

 

Cypress trees in the Val d'Orcia


[1] Photo by LigaDue licensed under the Creative Commons Attribution 3.0 Unportedl license.
[2] Il Consorzio del Vino Brunello di Montalcino assegna ogni anno un premio denominato LECCIO D'ORO. Il premio si divide in tre sezioni: Sezione Ristoranti, Sezione Enoteche e Wine Bar, Sezione Osterie.
[3] Photo by aurelio candido, published under a Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-NC-ND 2.0) license.
[4] Foto di Bruno Cordioli, licenziato in base ai termini della licenza Attribution-NonCommercial 2.0 Generic (CC BY-NC 2.0).
[5] Da Piazza Cavour un corteo storico con figuranti in costumi trecenteschi sfila per le vie del paese, imbandierato di tutto punto con i colori dei quattro Quartieri. Foto di Rossella, licenziato in base ai termini della licenza Attribution-NonCommercial 2.0 Generic (CC BY-NC 2.0).