Alberese | Parco Naturale delle Maremma

Arezzo


Capalbio


Colline Metallifere

la costa Toscana

        Walking along the Tuscan coast

Crete Senesi

        Abbazia di Monte Oliveto Maggiore

        Walking in the crete senesi

Grosseto


Manciano


Montagnola Senese

         Walking in the Montagnola senese


Montalcino

Monte Amiata

         Walking on Monte Amiata

Montepulciano

Prato

Scansano

Siena

          Fonti di Siena

Ospedale Santa Maria della Scala

Sorano

Sovana

Val d'Elsa

          certaldo

          San Gimignano

          Colle di Val d'Elsa

Val d'orcia

          Montalcino

          Pienza

          Sant'Antimo

          San Quirico d'Orcia

          Radicofani

          Walking in the Val d'Orcia


Val di Chiana

         Montepulciano

         Montefollonico


Valle d'Ombrone

 

 

 

 

 

 

 

 
Montalcino

Tenuta di Collosorbo, Castelnuovo dell'Abate (Montalcino)

I T

Tenuta Collosorbo [1]

 

Toacana ] Galleria di immagini  
     
   

Tenuta di Collosorbo, Castelnuovo dell'Abate, Montalcino

   
   

Sant’Angelo in Colle is een klein dorp dat zijn middeleeuws karakter goed heeft weten te bewaren.
Sant’Angelo in Colle ligt tussen Podere Santa Pia en Montalcino. De weg naar Sant’Angelo in Colle voert je door de wijngaarden van de Montecucco en Brunello di Montalcino appelaties, langs mooie kleine dorpen en wijnkastelen als Castel Porrona, Poggio alla Mura en Argiano. Beneden in de Val d'Orcia ligt Sant'Angelo Scalo met een erg fijn restaurant, Caffè Sant'Angelo. De charme en de ontvangst maken van deze kleine osteria een magische plek. Hoger in de heuvels ligt Sant'Angelo in Colle, een van de mooiste dorpen van Toscane. Voorbij dit magische dorp, leidt een strada bianca naar de Abdij van Sant'Antimo en Castelnuovo dell'Abate. Onderweg liggen enkele legendarische wijnhuizen, Sesta di Sopra, Collosorbo en Lisini. Terwijl ik door de wijngaarden dwaal, reikt het landschap naar de horizon en omarmt het hart en ziel. De wijngaarden strekken zich uit als een lappendeken van levendige groentinten, en rijen weelderige druiven die tot rijping komen in de zwoele zon.
Sangiovese. Brunello. De aarde fluistert hier zijn geheimen en deelt een eeuwenoude kennis, terwijl de wind zachtjes door de wijnbladeren danst.

Een kaart met de belangrijkste wijngaarden op de zuidelijke hellingen van Montalcino vind je hier.

Tenuta di Collosorbo

Tenuta di Collosorbo, een van de oudste domeinen in de Montalcino regio, wordt bestuurd door drie vrouwen: Giovanna Ciacci, het hoofd en hart van Collosorbo, en haar twee dochters, Lucia Sutera Sardo, landbouwkundige, verantwoordelijk voor verkoop en marketing, en Laura Sutera Sardo, oenologe.

 

 

   
   

Mappa Tenuta di Collosorbo | Grotere kaart weergeven


 
   

Tenuta di Collosorbo

Het wijnlandgoed Tenuta di Collosorbo, gelegen in het betoverende heuvels van Sant'QAngelo in Colle, omhult de zintuigen met zijn schoonheid en erfgoed. Terwijl ik mijn voetstappen zet op dit land doordrenkt van geschiedenis, ontvouwt zich een tableau van weelderige wijngaarden en majestueuze cipressen die de hemel aanraken.

Tenuta di Collosorbo werd in 1995 opgericht door Giovanna Ciacci na een verdeling van het landgoed van haar familie, Tenuta di Sesta, een domein dat al in 1850 werd gesticht. Tenuta di Collosorbo is een harmonieuze symfonie van natuurlijke gratie en menselijke toewijding. Hier, onder de Toscaanse zon, worden de druivenstokken liefdevol verzorgd door de ervaren handen van wijnmakers die het land begrijpen als een oude metgezel. Hun respect voor traditie en passie voor excellentie weerklinken in elke fles die hier wordt geboren. Het zijn namen die diep in ons geheugen een plaats hebben ingenomen.

 

Wijnen

Collosorbo Brunello di Montalcino Riserva DOCG, met aroma's van pruimen, vijgen en tabak, die gemaakt wordt van Sangiovese-druiven uit de beste wijngaarden en enkel geproduceerd in uitstekende wijnjaren,

Collosorbo Rosso di Montalcino DOC, een complex en krachtig wijn met een minerale toets en een intens boeket van rijpe bessen, bosviooltjes, frambozen en granaatappels;

Le Due Gemme Sant'Antimo Rosso DOC, een blend van 70% Sangiovese druiven die harmonieus zijn samengevoegd met Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot;
Sant' Antimo Rosso Ciacci Giovanna DOC, een warme en elegante wijn die gemaakt wordt van 50% Syrah, 25% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 5% Petit Verdot;

Lula IGT Toscana Rosso, een SuperTuscan die je lang zal bijblijven, met 45% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc en 50% Sangiovese.

De familie Ciacci heeft altijd druiven, olijven en allerlei soorten graan verbouwd. Tenuta di Sesta behoorde tot de vroegste verbouwers van Brunello di Montalcino wijnen en was ook een van de oprichters van het Consorzio di Brunello dei Montalcino. Giuseppe Ciacci bottelde de eerste Brunello di Montalcino van het domein in 1966, hetzelfde jaar dat de producentenvereniging werd opgericht en de Brunello van het domein een DOC-label kreeg.

Tegenwoordig runnen Giovanna Ciacci en haar twee dochters het wijnhuis Collosorbo, waarbij het behoud van het familiewapen die mooie band met het verleden beklemtoont.

Drie vrouwen

Giovanna Ciacci zorgt voor de algemene administratie van het wijnhuis. Lucia Sutera Sardo, de agronoom, is verantwoordelijk voor de commerciële kant van het wijnhuis. Laura Sutera Sardo werkt als enoloog en wijnbouwer.

Haar passie voor wijn combineert ze met een merkwaardige passie voor paarden. Zij beoefent dressuur, is rij-instructeur en ruiterbegeleider. Onder haar impuls biedt Collosorbo naast bezoeken en proeverijen ook paardrijden in de wijngaarden aan. Het is een origineel idee dat consensus heeft gevonden en al vrij succesvol is.

 

Tenuta di Collosorbo, Giovanna Ciacci en haar dochters Laura en Lucia

Tenuta di Collosorbo, Giovanna Ciacci en haar dochters Laura en Lucia [1]

 

“La personalizzazione attraversa tutti i processi – spiega Laura Sutera Sardo – le vigne sono divise in parcelle, tutto è personalizzato a seconda del terreno, del clone o della vigoria della pianta. Non c’è una vigna uguale all’altra, ci tengo molto ad abbinare l’aspetto innovativo con la tradizionalità. Uno dei pregi di Montalcino è che ha una grande varietà, personalizzare vuol dire valorizzare al meglio questa ricchezza”[1].

Laura Sutera Sardo

Collosorbo is jong en oud tegelijk, hier ontmoeten de vernieuwingen van hedendaagse wijnbouw en een bijzonder rijk verleden elkaar. Tenuta Collosorbo is een van de oudste domeinen in de regio Montalcino, en wordt gerund door 3 vrouwen. Eén familie, drie verschillende persoonlijkheden, en één enkel doel, de beste wijnen produceren van Montalcino. De familie Ciacci bezit deze grond sinds 1850 en wijdde zich vanaf het begin aan de teelt van granen, olijfbomen en wijngaarden. De eerste fles Brunello werd in 1966 geproduceerd door Giuseppe Ciacci. Het was een belangrijk jaar omdat in datzelfde jaar het Consorzio di tutela werd opgericht en de DOC appellatie toegekend werd.
Het domein Collosorbo is echter pas in 1995 ontstaan uit de erfdeling van de Tenuta di Sesta, een historisch landgoed in Montalcino, waarbij de zaak verzelfstandigd werd en doorgegeven aan Giovanna Ciacci.

Vanaf dit moment wordt een ander verhaal geschreven, nog steeds erg  succesvol, en altijd in het teken van de familie. Aan het roer staan Giovanna en haar dochters  Laura Sutera Sardo en Lucia Sutera Sardo. Het is een gestroomlijnd team met heldere ideeën, een brede visie en veel expertise.

 

Collosorbo is gelegen in het zuidelijke deel van de heuvel van Montalcino, de blootstelling van de wijngaarden is zuid-west, het gebied behoort tot de meest waardevolle voor de productie van wijn. Sinds 2019 is het bedrijf omgeschakeld naar biologische landbouw, hoewel de 'groene' filosofie heeft altijd deel heeft uitgemaakt van het DNA van Collosorbo, net als de opbouw van een precieze identiteit die begint in de wijngaarden en verfijnd wordt in de wijnkelders waarbij het innovatieve aspect  gecombineerd wordt  met traditionaliteit. De wijngaarden zijn verdeeld in percelen, geen enkele wijngaard is hetzelfde als een andere, alles is aangepast aan de bodem, de kloon of de groeikracht van de plant. Een van de verdiensten van Montalcino is dat het een grote variëteit heeft, en met deze benadering, deze personalizzazione van de wijngaarden probeert Laura deze rijkdom maximaal te benutten.
Collosorbo beslaat een totale oppervlakte van 135 hectare, waarvan 33 hectare met wijnstokken beplant is, ruim drie keer zoveel als toen het bedrijf 25 jaar geleden werd opgericht. De productie ligt rond de 150.000/160.000 flessen per jaar en is verdeeld over Brunello di Montalcino (50.000/60.000 flessen), Rosso di Montalcino (50.000 flessen) en twee soorten Sant'Antimo. Maar dat is niet alles, want sinds drie jaar wordt ook een Super Toscan 'Lula' (50% Sangiovese en 50% Cabernet) geproduceerd, die genoemd is naar de eerste twee lettergrepen van Lucia en Laura. Er zijn in totaal 3.333 flessen, een merkwaardig aantal dat afkomstig is van een productie van 25 kwintalen druiven (1 kwintaal is 100 kilo druiven).
75%,  van de wijnproductie is bestemd voor de export, met als belangrijkste referentielanden de VS, Rusland, Canada en Europa, waarbij Oostenrijk een belangrijk aandeel heeft in de export naar het oude continent.

Collosorbo produceert ook een extra vergine olijfolie: in Collosorbo staan 3000 olijfbomen op een oppervlakte van 10 hectare.

Collosorbo bewaakt ook een unieke en suggestieve historische kelder onder de grond. Zo'n twintig jaar geleden werden tijdens renovatiewerkzaamheden op het domein waardevolle Etruskische tunnels gevonden. 'We waren verbijsterd,' herinnert Laura zich in een interview nog met een vleugje verbazing. ‘Wij geloven echter dat het geen toeval was...’[1].

 

Tenuta di Collosorbo
Località Villa a Sesta, 53020 Castelnuovo Abate, Montalcino
www.collosorbo.com

Wijnen: Tenuta Collosorbo Brunello di Montalcino DOCG, Brunello di Montalcino riserva DOCG, Collosorbo Rosso di Montalcino, Super Tuscan Lula, Rosso di Toscana IGT Tenuta Collosorbo, Tenuta di Collosorbo Rosso Toscana IGT, Tenuta di Collosorbo Le Due Gemme' Sant'Antimo Rosso, Tenuta di Collosorbo Sant'Antimo DOC Rosso.


 

Enkele wijndomeinen in de omgeving van Sant’Angelo in Colle, Castelnuovo dell'Abate en Sant Angelo scalo

 

Brunello wijnen zijn duur en prijzen schommelen rond 40 euro per fles. De Rosso di Montalcino is soms een goed alternatief. Hij heeft natuurlijk niet de diepgang, structuur en bewaarpotentieel van de Brunello, maar de prijzen zijn betaalbaar. Enkele wijndomeinen in de omgeving van Sant’Angelo in Colle hebben veel te bieden. Voorbeelden van goede Rosso di Montalcino producenten zijn Caprili, Collemattoni, Fattoi, Ferrero, Casanova di Neri, Siro Pacenti, Ciacci Piccolomini, Agostina Pieri en Pertimali.

 

Some of the most particular estates of the Brunello di Montalcino territory | Ingrandire mappa

 

Collemattoni

Collemattoni is een wijnhuis dat zich tegenover de toegangsweg naar Sant Angelo in Colle bevindt. Het hoofdgebouw dateert uit minstens 1672. Het landgoed gerund door Marcello Bucci met de steun van zijn hele familie. De totale oppervlakte voor wijngaarden is ongeveer 11 hectare, gelegen op vijf verschillende locaties met diverse hoogtes en bodems, allemaal in het zuidwesten en zuidoosten van de stad Montalcino, wat een mooi scala aan wijnen oplevert.


Azienda Agricola Collemattoni di Montalcino
Podere Collemattoni, 100
Localita’ Collemattoni, 53034 Montalcino - Siena
Tel. +39 0577 844127
collemattoni@collemattoni.it
www.collemattoni.it

 

   

Lisini

De Lisini wijnmakerij, die dateert uit de jaren 1500, heeft wijnen van uitstekende kwaliteit, zoals de Brunello di Montalcino rode wijn, Rosso di Montalcino en Brunello di Montalcino Riserva Ugolaia.
De familie Lisini-Clementi bezit al sinds de zestiende eeuw land in Montalcino en de historische toren en loggia op het landgoed dateren uit 1300. Lisini was een van de 25 wijnbouwers die in 1967 het Corsorzio del Vino Brunello di Montalcino opgericht hebben. En Lisini was niet alleen een van de oprichters van het consorzio. Elina Lisini, het hoofd van de familie tot haar overlijden in 2009, was in 1970de eerste en enige vrouwelijke president van het consorzio.

Het huidige landgoed beslaat een totale oppervlakte van 160 hectare, waarvan 20 onder wijnstok. De Lisini's - met name Lorenzo Lisini Baldi, Carlo Lisini Baldi en Ludovica Lisini - worden geflankeerd door manager Filippo Paoletti en consultant oenoloog Giulio Gambelli, een levende legende van de Toscaanse wijnproductie.

De wijnen van Lisini

Elina Lisini was zich ook zeer bewust van de noodzaak om meer aandacht te besteden aan kwaliteit. En na de eerste productiefase die ongeveer 25 jaar duurde (in een tijd waarin professionaliteit zijn eerste stappen zette in de Italiaanse wijnbouw en oenologie) zagen de jaren '70 en de daaropvolgende decennia een compleet andere aanpak, waarin het bewustzijn van het potentieel van Sangiovese de basis werd voor nieuwe ambities en doelen. Een uitzonderlijke kwaliteit was in feite al aanwezig in de wijnen van 1983 en 1985 en is nooit meer verdwenen in de hele collectie: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino en Brunello Montalcino Ugolaia, die laatste van een cru die van de uitzonderlijke vooruitziende blik van Ludovico Lisini getuigt.

Azienda Agraria Lisini
Podere Casanova
Sant’Angelo in colle
53024 – Montalcino (SI)

 

 

 

 

Tenuta di Lisini, Brunello Montalcino Ugolaia

Tenuta di Lisini, Brunello Montalcino Ugolaia

Ferrero

Het hart van het Ferrero wijndomein is de Podere Pascena, halverwege tussen Sant’Angelo in Colle en Sant’Angelo Scalo. Het is een klein domein dat opgericht werd eind jaren '90 door Claudia Ferrero en Pablo Harri die een passie deelden voor wijn en voor het landschap van Toscane.
Claudia Ferrero (Piemonte) leerde haar man, de Zwitserse wijnmaker Pablo Harri kennen toen ze beiden werkten bij Castello Banfi. Aan het begin van de jaren negentig kregen ze de kans een oude boerderij te kopen in het zuiden van Montalcino. De podere werd in 2002 gerenoveerd zodat Claudia Ferrero van start kon gaan met de kleinschalige productie van Brunello Di Montalcino. In 2009 koos ook Pablo resoluut voor het wijnbouwbedrijf. Na het plotselinge overlijden van Pablo wordt het wijndomein geleid door Claudia Ferero en haar drie dochters Silvia, Giulia e Pepita.
De Ferrero - Brunello di Montalcino DOCG, jaargang 2010 werd tijdens een proefsessie georganiseerd door De Standaard en Bruno Verspauwen bekroond als dé beste Sangiovese wijn.
Je kan enkele Ferrero wijnen doorgaans ook proeven in het fijne restaurant Caffè Sant’Angelo in Sant’Angelo Scalo. Je betaalt er dezelfde prijs als op het wijndomein.

 

 

   

Ciacci Piccolomini d Aragona

Het landgoed Ciacci Piccolomini d'Aragona, gelegen in het zuidoostelijke deel van Montalcino, strekt zich uit in de onmiddellijke nabijheid van het middeleeuwse dorp Castelnuovo dell'Abate en de beroemde romaanse abdij van Sant' Antimo.
Genesteld tussen de Poggio d'Arna en de Orcia rivier grenzend aan het zuiden, biedt het een uniek panorama omzoomd door het typische profiel van de Monte Amiata op de achtergrond. Verspreid over een uitgestrekt gebied van 220 hectare, waarvan 55,5 gewijd aan wijngaarden en 40 aan olijfgaarden.

Ciacci Piccolomini d Aragona, Località Molinello, 53024 Castelnuovo dell'Abate, Montalcino
Website | www.ciaccipiccolomini.com
visite@ciaccipiccolomini.com
Tel. +39 0577 835616

   

Il Poggiolo

Roberto Cosimi richtte in 1971 Il Poggiolo op en zette hier de productie van een Brunello van topkwaliteit op. Na het overlijden van Roberto in 1989 nam zijn zoon, Rodolfo Cosimi, na overleg met zijn moeder en zuster het management over. Nu runt hij met partner Cecilia Martinez en dochter het bedrijf. Zij zijn vaak geziene gasten in Caffe Sant'Angelo.

Il Poggiolo Rodolfo Cosimi
Podere Sasso al Vento, Località Sasso al Vento, 262, 53024 Montalcino
chiamare il +39.348.3411848 o +39.327.4767170
Mail: 
Website: www.ilpoggiolomontalcino.it

 

   

Net over de grens van Sant’Angelo Scalo, en dus net buiten het Brunello di Montalcino wijngebied ligt het wijnhuis Parmoleto van Leonardo Sodi. Enoloog Leonardo Sodi ontvangt je in de cantina. De wijnen zijn er voortreffelijk. Probeer er de Montecucco Sangiovese Riserva DOC, Sormonno of de Syrah.
De witte wijn Carabatto IGT Maremma Toscana is er van een uitzonderlijke kwaliteit.

 

Parmoleto

AZ. AGR. PARMOLETO | Podere Parmoletone, 58040 Montenero
Website | www.parmoleto.it
Leonardo Sodi | Tel.+39 0564 954 131, Mobile +39 338 8906876

 

   

Restaurants in Montalcino

S.Angelo in Colle Restaurants

Trattoria Il Pozzo

Trattoria Il Pozzo |www.trattoriailpozzo.com
S. Angelo in Colle, Piazza del Pozzo
Telefono 0577 844015


Ristorante Il Leccio

Ristorante Il Leccio | www.trattoriailleccio.it
S. Angelo in Colle, Via Costa Castellare
Telefono 0577. 844 175
www.trattoriailleccio.com


S.Angelo Scalo Restaurants


Caffè Sant’Angelo
Osteria Caffè Sant’Angelo
Via Grossetana, 8
 | Sant'Angelo Scalo, 53024Montalcino
Closed Sundays. Tel. 340 8305269 (Pino)

 

       

 Sant'Angelo in Colle en Sant'Angelo Scalo zijn het decor van enkele mooie wandelingen in de Val d'Orcia. Het is een bijzondere manier om enkele wijnhuizen te ontdekken.


Walking from Sant'Antimo to Sant'Angelo Scalo | 12,50 km

De mooiste wandelingen in de Val d'Orcia | Wandeling van Montalcino naar Sant'Angelo in Colle

Deze wandeling loopt door enkele beroemde wijngaarden. Wijnhuizen langs het parcours zijn in de omgeving van Castelnuovo dell’Abate o.a.Poggio di Sotto, Ciacci Piccolomini (Località Molinello), Uccelliera Di Cortonesi Andrea (45 Localita' Pod. Uccelliera), La Màgia, en Mastrojanni, eigendom van koffiemagnaat Illy. Op weg naar Sant'Angelo in Colle wandel je ook nog langs Sesta di Sopra, Collosorbo en Lisini.

Walking from Montalcino to Sant'Angelo in Colle | 19,80 km

Walking from Sant'Antimo to Sant'Angelo Scalo and Poggio alle Mura | 17,14

Walking in the Val d'Orcia | 7 best walks in and around Montalcino


 


Montalcino

 

SantAngeloInColleMontalcinoPortaVecchiaOutside1   Die Kirche Chiesa di San Pietro   Sangiovese is de meest aangeplante druif van Italië, en speelt een hoofdrol in de beroemde wijnen van Brunello di Montalcino, Chianti en Montecucco
Porta Vecchia  

Chiesa di San Pietro

 

 

Sangiovese is de meest aangeplante druif van Italië, en speelt een hoofdrol in de beroemde wijnen van Brunello di Montalcino, Chianti en Montecucco

 

 

Brunello di Montalcino vineti e Monte Amiata   Montalcino vineyard - panoramio  

Brunello di Montalcino vineti e Monte Amiata

 

 

Brunello di Montalcino vineyards, Montalcino

 

Map of the Brunello di Montalcino region | Member companies of the DOCG Brunello di Montalcino

 

View on Sant'Angelo in Colle

  Torrione del Palazzacchio in Sant’Angelo in Colle   Montalcino, l'Abbazia di Sant'Antimo

View on Sant'Angelo in Colle

 

 

Torrione del Palazzacchio, Sant’Angelo in Colle


 

L'Abbazia di Sant'Antimo

 

Tenuta di Collosorbo, Castelnuovo dell'Abate (Montalcino)   Caffè Fiaschetteria Italiana 1888, Montalcino, un polo d’incontro enologico e culturale dei produttori locali   Brunello Wine tasting in Enoteca la Fortezza di Montalcino, a medieval castle in the heart of Montalcino)

Tenuta di Collosorbo, Castelnuovo dell'Abate

 

Caffè Fiaschetteria Italiana 1888, Montalcino, un polo d’incontro enologico e culturale dei produttori locali

 

 

Brunello Wine tasting in Enoteca la Fortezza di Montalcino, a medieval castle in the heart of Montalcino)

 

Brunello di Montalcino, Tenuta Ciacci Piccolomini d'Aragona, Vigna Ferraiole, Montalcino   Sesti, Castello di Argiano, Val d'Orcia   Tenuta Il Poggione Sant'Angelo in Colle

Brunello di Montalcino, Tenuta Ciacci Piccolomini d'Aragona, Vigna Ferraiole, Montalcino

 

Sesti, Castello di Argiano, Val d'Orcia

 

 

Tenuta Il Poggione Sant'Angelo in Colle

Trekking in Toscana

 

   


Podere Santa Pia is een charmant vakantiehuis in het zuiden van Toscane, zo'n twintig kilometer ten zuiden Sant'Angelo Scalo.
Het is een wat afgelegen maar authentiek, natuurhuis. In de vorige eeuw was het een klein klooster voor jonge vrouwen. Veel originele elementen zijn zorgvuldig bewaard gebleven, denk o.m. aan de terracotta vloeren, gewelven in terracotta of baksteen en eenvoudig schrijnwerk. De grote ruime kamers ademen nog de geest van het gemeenschapsleven in een klooster. Ook de houtgestookte pizzaoven die zich uitzonderlijk binnen in het huis bevindt, en een prachtige Toscaanse caminetto, een grote open haard in de keuken waarin op authentieke Toscaanse wijze gekookt kan worden, verwijzen naar een intrigerend verleden. Bekijk de mogelijkheden en aanbiedingen op onze website.

Casa Vacanza più belle | Podere Santa Pia

 

Podere Santa Pia

Podere Santa Pia

 

Podere Santa Pia

 

Podere Santa Pia, de open haard   Podere Santa Pia, de Pizza oven  
De open haard

 

 

en de pizzaoven    
Early morning light at the private swimming pool at Podere Santa Pia   A bigger splash in swimming pool at Podere Santa Pia, southern Tuscany”/> </a></a></td>
  <td align=   A bigger splash in the pool, Podere Santa Pia, Castiglioncello Bandini, Cinigiano, Tuscany“/></a></td>
   </tr>
   <tr>
    <td> </td>
   </tr>
  </tabl

Early morning light at the private swimming pool at Podere Santa Pia

 

  A bigger splash in swimming pool at Podere Santa Pia, southern Tuscany  

A bigger splash in the pool, Podere Santa Pia, Castiglioncello Bandini, Cinigiano, Tuscany

 

Eventi in Toscanay | Sagra del Tordo and the Torneo di Apertura in Montalcino 

De beste resturants in Montalcino en Sant’Angelo in Colle | pdf

Conzorzio Brunello di Montalcino | www.consorziobrunellodimontalcino.it

Il Treno Natura | Meer informatie vind je op www.trenonatura.terresiena.it

Wijnen in Toscane | Van Chianti tot Brunello di Montalcino en Montecucco DOCG

Montalcino | Photo Gallery of Montalcino, the unassuming capital of one of Italy's best wines, Brunello di Montalcino
[1] Fonte © Consorzio del vino Brunello di Montalcin | Tre donne al comando e un solo obiettivo: produrre bellezza. Il mondo di Collosorbo tra Brunello, natura e amore per Montalcino - Brunello di Montalcino News