Piazzale Michelangelo


Santo Spirito

Fondazione Salvatore Romano

Andrea Orcagna, Cenacolo, Crocifissione e ultima cena

Giardino Bardini


San Miniato al Monte


Cimitero delle Porte SanteSanta Croce

La Capella Pazzi


Walking in Florence

From Ponte Vecchio to Piazzale Michelangelo

 

 

 

 

 

 
Il Palio di Siena

Vista su Piazza Demidoff e il Giardino Bardini, Oltrarno, da Lungarno della Zecca Vecchia, Firenze

E N G        I T

 

Vista su Piazza Demidoff e il Giardino Bardini, Oltrarno, da Lungarno della Zecca Vecchia, Firenze [1]

 

Toacana ] Galleria di immagini  
     
   

Giardino Bardini, Oltrarno, Firenze

   
   

Lungarno della Zecca Vecchia is het stuk van de oever van de rivier de Arno in Firenze tussen de Torre della Zecca op Piazza Piave en de Nationale Centrale Bibliotheek op Piazza dei Cavalleggeri. Vanop de  lungarno of kade (Italiaans, letterlijk: langs de Arno) heb je een mooi uitzicht op de heuvels aan de overkant van de rivier. Achter Piazza Demidoff ligt de Giardino Bardini, een van de oudste tuinen van Firenze.

Piazza Demidoff is genoemd naar de familie van de Russische ambassadeur Nicholas Demidoff, die in een paleis woonde met uitzicht op het plein.
Op het plein staat een monument voor Demidoff dat in opdracht van zijn zonen Anatoly en Peter in 1828 opgericht werd. Het marmeren beeld is van Lorenzo Bartolini.

De Giardino Bardini is een vier hectare grote historische tuin in Firenze. De tuin strekt zich uit over een breed heuvelachtig gebied in Oltrarno, tussen de Giardino di Boboli en de Piazzale Michelangelo.

Giardino Bardini

 

Firenze, Giardino Bardini, glicine in fiore Florence, Giardino Bardini, view north towards Torre di Arnolfo, il Duomo e la Basilica di Santa Croce Florence, Giardino Bardini, view towards Basilica di Santa Croce Giardino Bardini, Firenze Firenze,  Giardino Bardini, la grande scalinata barocca Florence, Giardino Bardini, flowering wisteria Florence, Giardino Bardini, flowering wisteria and view north on Torre di Arnolfo and the Duomo Florence - Giardino Bardini - View WNW Florence, Viale Giuseppe Poggi - View West on Giardino Bardini Giardino Bardini, Firenze - Viale Giuseppe Poggi, view West towards Bardini Gardens

Giardino Bardini, immagini [1]

 

De geschiedenis van de tuin gaat terug tot de late 16e eeuw toen de Mozzi familie een landgoed aankocht in Oltrarno, net buiten de stadsmuren. In 1913 werd het domein aangeschaft door Stefano Bardini, een antiekhandelaar, de Axel Vervoordt van zijn tijd. Hij voerde een aantal drastische wijzigingen door waarbij de middeleeuwse muur voor een groot deel werd afgebroken. Een gedeelte van zijn indrukwekkende verzameling beelden en artefacten plaatste hij in zijn pittoreske tuin.
Na de dood van de zoon van Bardini in 1965 raakte de tuin in verval. Pas in het jaar 2000 kocht de Fondazione Parchi Monumentali Bardini Peyron, dat opgericht werd om het landgoed van Bardini en Peyron te restaureren, de villa en de tuinen aan en kwam er een einde aan de verwaarlozing. In 2005 ging de tuin open voor het grote publiek.
In het Palazzo dei Mozzi is het Museum Bardini ondergebracht. Enkele topstukken waaronder een beeld van Donatello en een schilderij van Antonio del Pollaiolo, maken een bezoek aan het museum zeker de moeite waard.


Oltrarno


Oltrarno betekent buiten de Arno en ligt ten zuiden van de rivier de Arno. Het bevat een deel van het historische centrum van Firenze en veel opmerkelijke bezienswaardigheden zoals de kerk Santo Spirito, Palazzo Pitti, Forte Belvedere en Piazzale Michelangelo.
De Oltrarno is ongetwijfeld een van de meest pittoreske en karakteristieke stadsdelen van Firenze. In beroemde wijken zoals Santo Spirito en San Frediano vind je monumenten, tuinen, musea en monumentale gebouwen die uniek zijn in de wereld. Maar het zijn de verscholen pleintjes, de unieke winkels, bars en eetgelegenheden, en de vele ateliers van ambachtslieden die deze wijk zijn charme geven en je wat van de authentieke florentijnse sfeer laten  proeven.

 

Mappa Giardino Biardini | Ingrandire mappa

 

 

   
   
 
   

Galleria fotografica Siena

Firenze, galleria di immagini    
Giardino Bardini, Oltrarno, Firenze   Giardino Bardini, la grande scalinata barocca, Oltrarno, Firenze   Firenze, Giardino Bardini, vista sulla lussureggiante wisteria pergola

Giardino Bardini, Oltrarno, Firenze

 

 

Giardino Bardini, la grande scalinata barocca, Oltrarno, Firenze

 

Firenze, Giardino Bardini, vista sulla lussureggiante wisteria pergola

Florence, Italy - panoramio (86)   Piazzale Michelangelo, con veduta del Ponte Vecchio e di Palazzo Vecchio   Piazzale Michelangelo al tramonto, con veduta del Duomo di Santa Maria del Fiore, degli Uffizi, di Santa Croce e di Palazzo Vecchio

Piazzale Michelangelo

 

Piazzale Michelangelo, con veduta del Ponte Vecchio e di Palazzo Vecchio

 

Piazzale Michelangelo al tramonto, con veduta del Duomo di Santa Maria del Fiore, degli Uffizi, di Santa Croce e di Palazzo Vecchio

 

San Miniato al Monte, Cimitero Porte Sante   Giardino delle Rose, Oltrarno, Firenze   SSan Miniato al Monte
San Miniato al Monte, Cimitero Porte Sante  

Giardino delle Rose, Oltrarno, Firenze

 

San Miniato al Monte

 

       
         

FONDAZIONE PARCHI MONUMENTALI BARDINI E PEYRON

Bardini Museum | Official Villa & Giardino Bardini website | Villa Bardini

L’Eredità di Stefano Bardini a Firenze. Le opere d’arte, la villa e il giardino, a cura di Antonio Paolucci con testi di Antonio Paolucci, Maria Chiara Pozzana e Emanuele Barletti, Mandragora, 2019

Gardens in Tuscany | The Bardini Garden in Florence

Il giardino Bardini, uno specchio della storia fiorentina, Fondazione parchi monumentali Bardini e Peyron, CD-ROM, Ente Cassa di Risparmio di Firenze, 2001.

Nicholas N. Demidoff (1773-1828) | Villa di San Donato (Verwoest in de Tweede Wereldoorlog)

Walking in Florence | Strolling through San Niccollò, from Ponte Vecchio to Piazzale Michelangelo


Bella passeggiata in uno dei quartieri più autentici di Firenze, San Niccolò. L'atmosfera di un autentico quartiere fiorentino rimane ancora qui.

  Giardino Bardini, vista est tra Porta San Niccolò e Piazzale Michelangelo
   

Giardino Bardini, vista est tra Porta San Niccolò e Piazzale Michelangelo

 

 


[1] Foto di Txllxt TxllxT, licenziato in base ai termini della licenza Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 4.0 Internazionale