Alberese | Parco Naturale delle Maremma

Capalbio


Colline Metallifere


la costa Toscana

        Walking along the Tuscan coast

Crete Senesi

        Abbazia di Monte Oliveto Maggiore

Grosseto


Manciano


Montagnola Senese

         Walking in the Montagnola senese


Montalcino

Monte Amiata

         Walking on Monte Amiata

Montepulciano

Prato

Scansano

Siena

          Fonti di Siena

Ospedale Santa Maria della Scala

Sorano

Sovana

Val d'Elsa

          San Gimignano

Val d'orcia

          Montalcino

          Pienza

          Sant'Antimo

          San Quirico d'Orcia

          Radicofani

          Walking in the Val d'Orcia


Val di Chiana

         Montepulciano

         Montefollonico


Valle d'Ombrone

 

 

 

 

 

 

 

 
La Costa Toscana

Ripida circonvallazione attorno a Castiglione della Pescaia - panoramio.jpg

I T          E N G

Steile, cirkelende weg rond Castiglione della Pescaia [1]


Toacana ] Galleria di immagini  
     
   

Castiglione della Pescaia

   
   

Voor strandliefhebbers is de Maremma een waar natuurparadijs. De Maremma-kust, met uitzicht op de Tyrrheense Zee, heeft enkele van de mooiste zandstranden van Toscane.

Castiglione della Pescaia is een charmant badplaatsje met een prachtig middeleeuws centrum en enkele unieke stranden. Een wandeling door Castiglione della Pescaia voert vanzelf naar het 15de eeuwse kasteel, de Rocca dat zich bevindt op het hoogste punt van het stadje. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op de stranden, de haven, het natuurreservaat Daccia Botrona en de eilanden Capraia, Elba, Pianosa, Montecristo en Giglio.
Het rustige kustplaatsje ligt op slechts een uur rijden van Podere Santa Pia en is een perfecte bestemming voor een dagje uit of een perfecte dag op het strand.


Castiglione della Pescaia

   
   

Castiglione della Pescaia | Ingrandire mappa


De volgende frazioni maken deel uit van de gemeente: Ampio, Buriano, Macchiascandona, Pian d'Alma, Pian di Rocca, Ponti di Badia, Punta Ala, Riva del Sole, Roccamare, Rocchette, Tirli en Vetulonia. Vlak voor de kust nabij Punta Ala ligt het eilandje Sparviero.

 

Castiglione della Pescaia stond in 2014 op de 4e plaats van de meest bezochte bestemmingen in Toscane, [1] met ongeveer 1,3 miljoen bezoekende toeristen. Enkel Firenze, Pisa en Montecatini Terme krijgen nog meer bezoekers. Het is interessant om te zien hoe Castiglione niet alleen de meest bezochtebbestemming aan zee in de Maremma is, maar ook de eerste in Toscane.
Castiglione is buitengewoon populair bij Duitse, Nederlandse, Russische en Franse toeristen. Enkel Britse toeristen zijn minder vertrouwd met deze mooie badplaats. De krant The Telegraph omschreef de frazione van Castiglione, Punta Ala, als een uithoek van Toscane, die nog niet door de Britten ontdekt is. [2]

Ondanks zijn populariteit probeert Castiglione zijn de natuur en zijn wild karakter te vrijwaren, en te weerstaan aan de grote commerciële druk.

Elk jaar valt de kust van de Toscaanse Maremma in de prijzen voor de mooie stranden en de zuiverheid van het water langs de 160 km lange kustlijn. De kust en de zee van Castiglione della Pescaia hebben 5 zeilen verdiend van de Legambiente-Italiaanse Touring Club en sinds 2000 is Castiglione della Pescaia altijd bekroond met de "European Blue Flag" (Bandiera Blu Europea) prijs van FEE (Foundation for Environmental) Onderwijs) voor zijn stranden en toeristische havens (Marina di Punta Ala)

 

 
   

Wat is er te zien?

Een van de meest populaire toeristische bestemmingen in de omgeving is het beroemde historische Etruskische centrum van Vetulonia, dat een Etruskisch museum herbergt met een aangrenzende goed bewaard gebleven archeologische vindplaats, die oude overblijfselen van de oude inwoners van de Maremma omvat. Verder zijn de gehuchten Punta Ala, Riva del Sole, Roccamare en Rocchette strandresorts die voornamelijk toeristen uit Midden- en Noord-Europa aantrekken.

Op het grondgebied van Castiglione della Pescaia is het 1000 hectare grote natuurreservaat van Diaccia Botrona (met het 18e-eeuwse Casa Rossa Ximenes), het is een van de belangrijkste wetland natuurreservaten aan de Tyrrheense Zee, en staat onder bescherming van het Ramsar-verdrag. 

Andere bezienswaardigheden zijn het kasteel, de Pieve di San Giovanni Battista en de wandeling naar Eremo di Sant'Anna.

De parochiekerk, de Pieve San Giovanni Battista werd gebouwd in de zestiende eeuw op de grondvesten van een wapenopslagplaats, wat het gebouw een onsamenhangende vorm geeft. De karakteristieke klokkentoren is een neogotische toevoeging uit het begin van de twintigste eeuw en maakt deel uit van de muren van Castiglione della Pescaia.
Boven de ingang bevindt zich een mooie middeleeuwse bovendorpel, gebeeldhouwd met evangelische symbolen.

Het interieur is eenvoudig met een enkel schip en een altaarstuk van de school van Francesco Nasini. Het schilderij verbeeldt de heiligen William en Petronilla die de Madonna aanroepen om de stad te beschermen. In hetzelfde altaar worden de relikwieën van de heilige Willem van Malavalle in een 17e eeuws zilveren reliekschrijn bewaard.

 

Castiglione della Pescaia

 

   

Gallería Fotográfica della Costa Toscana, Castiglione della Pescaia


 

   
Ripida circonvallazione attorno a Castiglione della Pescaia - panoramio   The Maremma Coast, taken from the Old Town of Castiglione della Pescaia   Castiglione della Pescaia - Province of Grosseto - Tuscany, Italy - 19 June 2013
Ripida circonvallazione attorno a Castiglione della Pescaia

 

 

The Maremma Coast, taken from the Old Town of Castiglione della Pescaia

 

  Castiglione della Pescaia, veduta del centro storico
Castiglione della Pescaia   Castiglione della Pescaia - panoramio   Castello di Castiglione della Pescaia

Castiglione della Pescaia

 

  La Porta Urbica, Castiglione della Pescaia  

Castello di Castiglione della Pescaia

 

Pieve di San Giovanni Battista, Castiglione della Pescaia, Grosseto, Italy   S. Giovanni Battista, Castiglione della Pescaia, Grosseto, Italy - panoramio (2)   San Giovanni Battista, Castiglione della Pescaia, Grosseto

Pieve di San Giovanni Battista

 

  Pieve di San Giovanni Battista, ingresso  

Pieve di San Giovanni Battista, campanile

 

The Diaccia Botrona Natuurreservaat en Casa Rossa Ximenes


Het natuurreservaat Diaccia Botrona is wat nog overblijft van de moerassen van Castiglione della Pescaia. Het en beslaat een oppervlakte van 3145 hectare.
Het Diaccia Botrona natuurreservaat werd gecreëerd na de drooglegging van het Prile meer. De drooglegging gebeurde in de 18e eeuw door het groothertogdom van Toscane om malaria tegen te gaan. Het Diaccia Botrona-reservaat is een van de belangrijkste gebieden van Toscane voor overwintering en migratie van vele soorten watervogels, steltlopers, de elegante roze flamingo's en het nestelen van reigers en de bruine kiekendief.  het is ook een van de weinige plaatsen in Italië waar flamingo's leven. 

Het natuurreservaat Diaccia Botrona en de hele stad Castiglione zijn plaatsen van topkwaliteit, toegewijd aan biodiversiteit en duurzaam toerisme; een fijne combinatie van natuur, geschiedenis en cultuur.

Het bezoekerscentrum van het Multimedia Museum is gecreëerd in het prachtige Casa Rossa Ximenes ontworpen in 1765 door de milieudeskundige Leonardo Ximenes in opdracht van de Groothertog van Toscane, Pietro Leopoldo van Lorena.

 


OPENiNGstijden

FROM JUNE 15 TO SEPTEMBER 15

Everyday (except Monday) from 4 pm to 8.30 pm

FROM SEPTEMBER 16 TO MARCH 31

Thursday to Sunday from 3 pm to sunset

FROM APRiL 1 TO 14 JUNE
Thursday to Sunday from 3.30 pm to 7 p.m

 

La Riserva Naturale della Diaccia Botrona e Castiglione della Pescaia   La Casa Rossa Ximenes  

La Casa Rossa Ximenes

La Riserva Naturale della Diaccia Botrona e Castiglione della Pescaia

 

  La Casa Rossa Ximenes  

La Casa Rossa Ximenes

Casa Rossa Ximenes e Diaccia Botrona dal Castello Castiglione della Pescaia   L'abbazia di San Pancrazio al Fango   Il Padule dall'Isola Clodia - panoramio

Il Padule della Diaccia Botrona e la Casa Rossa Ximenes

 

 

L'abbazia di San Pancrazio al Fango

 

 

Il Padule dall'Isola Clodia

 

Trekking in Toscana | The best itineraries in Castiglione della Pescaia

De kust tussen Castiglione della Pescaia en Marina di Grosseto heeft enkele van de beste stranden in Toscane.
Het gebied is de perfecte omgeving voor rustige wandelingen of fietstochten, helemaal tot aan de Oasis San Felice, een natuurgebied grenzend aan Marina di Grosseto.

Het natuurreservaat Diaccia Botrona, bekend als het belangrijkste wetland in Italië, biedt een geweldige wandelexcursie, de sentiero n ° 31 o RET 010 die begint bij het Casa Rossa Ximenes.
Ten noorden van Castiglione della Pescaia verkennen verschillende routes het verleden, op weg naar Tirli klim je naar de Hermitage van Sant'Anna. Een ander pad leidt naar de ruïnes van de Hermitage van San Guglielmo inMalavalle, slechts 6 km buiten Castiglione della Pescaia. De orde werd genoemd naar William van Maleval die er rond 1155 woonde. De kleine romaanse kapel dateert uit de dertiende eeuw.

 


Castiglione della Pescaia

Percorsi circolare da Tirli verso l'Eremo di Sant'Anna, una chiesetta immersa nel bosco | 6 km| 1,5 hours | gpx

Percorsi circolare verso l'Eremo di San Guglielmo di Malavalle | 14,89 km | 3 h | gpx

Itinerary to discover the remains of the Ximenes Aqueduct, the old mill and the Hermitage of Malavalle.

Anello Riserva Naturale della Diaccia Botrona - La Rosa Cassa Ximenes - Baddia al Fango | Il sentiero n° 31 o RET 010| 14 km | 3 ore circa | gpx

 

 
Vista dell'Abbazia di San Pancrazio al Fango dal Padule   Casa dei pescatori (Anello Riserva Naturale della Diaccia Botrona, sentiero n° 31 o RET 010)  
Anello Riserva Naturale della Diaccia Botrona

Vista dell'Abbazia di San Pancrazio al Fango

 

  Anello Riserva Naturale della Diaccia Botrona, sentiero n° 31 o RET 010  
Anello Riserva Naturale della Diaccia Botrona
         


Ook ten noorden van Castiglione della Pescaia ligt een uitzonderlijk wandelgebied. Het natuurreservaat Bandite di Scarlino ligt tussen Castiglione della Pescaia en Puntone di Scarlino. De glooiende heuvels verbergen enkele van de mooiste stranden van Toscane. Kleine intieme baaien zoals Cala Martina en Cala Violina zijn een geliefkoosde plek voor vele Italianen. De zandstranden zijn er wit, het water azuurblauw. Cala Violina is een kleine inham waar enkele bijzondere natuurelementen een suggestief landschap creëren. Aardbeibomen, steeneiken, heide, cyste groeien vlakbij de zee en zorgen voor sterke kleurcontrasten.

Punta Ala

Deze met steeneiken en dennen begroeide landtong ten noorden van Castiglione della Pescaia is allang bekend bij de jetset. Er is een golfterrein, chique villa’s op de mooie open plekken en kostbare boten in de jachthaven. Ook Roccamare en Le Rochette zijn wat elitaire badplaatsen, maar de stranden zijn er mooi, de pijnbomen groeien er vrijwel tot op het strand. Schaduwplekken vind je onder de parasol of onder de bomen. Italo Calvino had een optrekje in Roccamare.

 
    “L'inferno dei viventi non è qualcosa che sarà; se ce n'è uno, è quello che è già qui, l'inferno che abitiamo tutti i giorni, che formiamo stando insieme. Due modi ci sono per non soffrirne. Il primo riesce facile a molti: accettare l'inferno e diventarne parte fino al punto di non vederlo più. Il secondo è rischioso ed esige attenzione e apprendimento continui: cercare e saper riconoscere chi e cosa, in mezzo all'inferno, non è inferno, e farlo durare, e dargli spazio.”

 Italo Calvino, Onzichtbare steden

Roccamare werd in de jaren zeventig van vorig eeuw bedacht door de architecten Ugo Miglietta en Antonio Canali. Zij ontwierpen straten en moderne villa's, niet ver van het strand en in het midden van een uitgestrekte mediterrane scrub bestaande uit pijnbomen en macchia. Het ultieme paradijs. Een paradijs dat resoluut contrasteerde met de hel van de levenden, l 'inferno dei viventi, dat opgeroepen werd door Calvino in de Onzichtbare steden.
Italo Calvino woonde er tot 1985, toen hij werd getroffen door een beroerte en vervolgens begraven op het kerkhof van Castiglione della Pescaia.

 

Forte delle Rocchette   Riserva Naturale Bandite di Scarlino   Cala Martina la mattina - panoramio
Forte delle Rocchette   Riserva Naturale Bandite di Scarlino

 

Cala Martina, la mattina. Anello Puntone - Cala Violina

 

Zeilen en Kitesurfen in Castiglione della Pescaia

   

De zuidelijke Tirreense kust wordt beschouwd als een walhalla voor watersporters. Het klimaat, het heldere water, de golven en de overdonderende landschappen maken kitesurfen is er tot een unieke ervaring.

De stranden ten zuiden van Castiglione della Pescaia zijn ideaal voor kitesurfers. De wind waait uit verschillende richtingen, van noordwest tot zuidoost.
Onder de Rocca Aldobrandesca van Talamone is een zeilclub gevestigd, terwijl meer naar het zuiden bij het grote strand aan Podere Fertilia, een kitesurfschool gevestigd is.
De beste tijd voor een kiteboardreis in Toscane is van juni tot begin september.


Zeilen en fitesurfen in Castiglione della Pescaia

Pks Beach
Strada Provinciale Della Collacchie Km. 25,6 Castiglione Della Pescaia

 

 

 
Kite surfing. Air TimeKite surfing. Air Time

 

   

Restaurants


Ristorante Miramare

Vis en schaal- en schelpdieren van goede kwalitet. Met uitzicht op het strand.
Bekijk het menu.
Via Vittorio Veneto 35, 58043, Castiglione Della Pescaia, Italië
Contatti e prenotazioni: 
+39 0564/933524 - +39 335/8129107
www.ristorantemiramare.info

 

La terra di nello

La terra di nello
Mooi restaurant met een prachtige tuin op weg naar Tirli. Hoofdzakelijk vleesgerechten.
Localita' Poggetti, Castiglione della Pescaia
Pescaia, 58043, Castiglione Della Pescaia, Italy
+39 347 954 6258
Celll. 347.9546258 Gianni Massai
info@laterradinello.it

Coordinate GPS: 42 gradi 46' 41" N / 10 gradi 53' 21" E
http://www.laterradinello.it


La Terrazza Bistrot

La Terrazza Bistrot
Mooi restaurant. Of drink hier een eenvoudige espresso. De grootste troef van deze plek is het uitzicht. Boten, de rivier en de oceaan liggen aan je voeten.
Corso della Libertà, 49, 58043 Castiglione della Pescaia

Telefoon+39 0564 933835
laterrazzabistrot.it


Ristoranti a Tirli

Leccio Moro

Leccio Moro
3, Piazza Popolo, 58043 Tirli, Castiglione Della Pescaia, Italia
+39 0564 945836
Sito web: /www.ristorantelecciomoro.it


Ristorante il Cacciatore

Ristorante il Cacciatore
Piazza del Popolo 15, 58043 Tirli, Castiglione Della Pescaia
+39 0564 945820

 

Mappa luioghi e itinerari Castiglione della Pescaia

 

Podere Santa Pia of Casa Santa Pia is een authentieke vakantiewoning in Castiglioncello Bandinieen klein dorp in het zuiden van Toscane, in de buurt van Montalcino, Arcidosso en de Monte Amiata. Tot 1883 was Santa Pia een klein klooster voor vrouwen, nu is het met behoud van alle authentieke materialen een ideaal vakantieverblijf dat plaats biedt aan meer dan 10 personen.
Podere Santa Pia heeft een idyllische ligging, met een majestueus uitzicht over de Toscaanse Maremma.


Turismo in Toscana | Case vacanza in Toscana | Podere Santa Pia


     
    Kite-surfing
Podere Santa Pia

Podere Santa Pia

 

Kite-surfing

 

Riserva Naturale Bandite di Scarlino     Cala Martina Puntone Grosseto 2013-09-03 15.59.22
Riserva Naturale Bandite di Scarlino

  Cala Violina  

Cala Martina

 

 


#poderesantapia Mi va benissimo anche stare in giardino con un vino secco che celebra il dolce far niente... Podere Santa Pia, vicino dallo splendido borgo Castiglioncello Bandini.

TUSCANY: WHERE TO SWIM, SURF, HIKE AND EAT in Castiglione della Pescaia | Usefull information about this seaside village, what books to read or movies to see, where to have dinner or lunch and where to find the best gelato in town.
Exdellent blog by Katja Meier, author of Across the Big Blue Sea, her memoir about a Tuscan refugee home. 


La Casa Rossa Ximenes sul sito della Soprintendenza di Siena e Grosseto: comune di Castiglione della Pescaia -> catalogo n. 00163056, sbap-soprintendenza-siena-catalogo.it.

A hike to a hidden hermitage: San Guglielmo a Malavalle. Hiking to Malavalle | www.arttrav.com/tuscany/hike-hermitage-san-guglielmo-malavalle  

Mbt | Map with all the mountainbike tracks of Castiglione della Pescaia | www.sembola.it


[0] Foto di Alessandro Gigliotti, licenziato in base ai termini della licenza Creative Commons Attribuzione 3.0 Unported
[1] http://www.ilgiunco.net/2015/10/08/la-maremma-regina-del-turismo-solo-le-citta-darte-la-superano-castiglione-presenze-record/
[2] https://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/italy/tuscany/articles/Punta-Ala-a-corner-of-Tuscany-the-British-havent-found/
[3] http://firenze.repubblica.it/cronaca/2015/06/08/foto/in_toscana_la_spiaggia_piu_bella_d_italia_e_castiglione_della_pescaia-116400585/1/#1


Questo articolo è basato parzialmente sugli 'articoli Castiglione della Pescaia e Track cycling Marina di Grosseto-Castiglione della Pescaia dell' enciclopedia Wikipedia ed è rilasciato sotto i termini della GNU Free Documentation License.