Albarese | Parco Naturale delle Maremma

Capalbio


Colline Metallifere


la costa Toscana

Crete Senesi

         
Abbazia di Monte Oliveto Maggiore

Grosseto


Manciano


Montagnola Senese

         Walking in the Montagnola senese


Montalcino

Monte Amiata

Montepulciano

Prato

Scansano

Siena

          Fonti di Siena

Sorano

Sovana

Val d'Elsa

          San Gimignano

Val d'orcia

          Montalcino

          Pienza

          Sant'Antimo

          San Quirico d'Orcia

          Radicofani

          Walking in the Val d'Orcia


Val di Chiana

         Montepulciano

         Montefollonico


Valle d'Ombrone

 

 

 

 

 

 

 

 
Art in Tuscany

Luca Signorelli, Come benedetto discopre la finzione di totila

E N G

Luca Signorelli, ciclo di affreschi nel Chiostro Grande dell'Abbazia di Monte Oliveto Maggiore, le storie di San Benedetto, Scena 27 - Come Benedetto discopre la finzione di Totila (hoe Benedict Totila's bedrog ontdekt) (1)


Toacana ] Galleria di immagini  
     
   


Luca Signorelli, ciclo di affreschi nel Chiostro Grande dell'Abbazia di Monte Oliveto Maggiore
Le storie di San Benedetto, Scena 27 - Come Benedetto discopre la finzione di Totila


Benedict ontdekt Totila's bedrog


   
   

De abdij van Monte Oliveto Maggiore, een veertiende-eeuwse benedictijnerabdij is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Crete Senesi, een emblematische streek tussen Podere Santa Pia en Siena. De abdij ligt diep verscholen in een bosrijk dal onder Chiusure. De prachtige benedictijnerabdij dateert uit de 14de eeuw en wordt nog steeds door enkele monniken bewoond. De abdij heeft drie kloostergangen, waarvan de meest tot de verbeeling sprekende het rechthoekige Chiostro Grande is, gebouwd tussen 1426 en 1443. De choistro bestaat uit twee passages, de een boven de ander, ondersteund door pilaren. De wanden van de onderste passage is versierd met een fresco-cyclus van Luca Signorelli en Il Sodoma die het leven van de heilige Benedictus weergeeft. Luca signorelli begon in 1497 aan zijn 36 grote scènes maar hij voltooide er niet meer dan negen. De cyclus werd in 1508 voltooid door Il Sodoma.
Een aantal verhalen toont de wonderlijke capaciteiten van Benedictus. Zo maakt hij door gebed een kolossaal rotsblok licht, hij geneest een jonge monnik die onder een ingestorte muur terechtkomt en weet hij door gebed een imaginaire keukenbrand te doen verdwijnen. Daarna lukt het hem de zogenaamde Gotische koning Totila te ontmaskeren om vervolgens de ware koning te voorspellen wanneer hij sterft.(2)
Deze zevenentwintigste scene waarin Benedictus Totila ontmaskert werd geschilderd door Luca Signorelli en is een van de mooiste fresco's van de hele cyclus.


De zevenentwintigste scene,
Come Benedetto discopre la finzione di Totila, hoe Benedict Totila's bedrog ontdekt

De twee scènes die te maken hebben met de gotische koning Totila vallen in zekere zin buiten het gevestigde raamwerk van de cyclus. De twee scenes zitten vol figuren en er is veel actie.
In deze scene worden de broeders geconfronteerd met een machtige figuur uit de buitenwereld. Benedictus laat zich niet misleiden door Totila's list om zijn dienaar gekleed in Totila's wapenrusting naar Benedictus te sturen (scène 27). Ondanks de arrogantie en bedrog van de koning, ontvangt Benedictus hem vervolgens, confronteert hem met zijn vele wandaden en profeteert zijn einde (in het hieronder afgebeelde tafereel, scène 28).

 

 

Luca Signorelli, Come benedetto riconosce e accoglie Totila

Luca Signorelli, Come benedetto riconosce e accoglie Totila (scena 28)

 

Totila was een koning van de Ostrogoten. Hij werd geboren in wat nu Treviso genoemd wordt. Totila heroverde het grootste deel van Midden- en Zuid-Italië dat in 540 door het Oost-Romeinse rijk was veroverd.

Totila werd in het najaar van 541 door de gotische opperhoofden gekozen tot leider van Theudis, nadat koning Witigis was weggevoerd naar Constantinopel. Totila ontpopte zich als een natuurlijke en als een politieke leider. Hij won de steun van de lagere klassen door het bevrijden van slaven en het herverdelen van land aan de boeren.

   
   

 

Luca Signorelli, zelfportret (San Brizio kapel, Orvieto)   Monte Oliveto Maggiore, 
Chiostro Grande, affreschi

Monte Oliveto Maggiore,
Chiostro Grande, affreschi

 

  Luca Signorelli, ciclo di affreschi nel Chiostro Grande dell'Abbazia di Monte Oliveto Maggiore

Luca Signorelli, Monte Oliveto Maggiore, Chiostro Grande

 

Luca Signorelli, zelfportret (San Brizio kapel, Orvieto)

 

   
Luca Signorelli, le storie di San Benedetto, Scena 2, Come Benedetto discopre la finzione di Totila   Luca Signorelli, Come Benedetto discopre la finzione di totila   Luca Signorelli, Storie di san Benedetto, Come Benedetto discopre la finzione di Totila
   

 

 

   
Luca Signorelli, Storie di san Benedetto, Come Benedetto discopre la finzione di Totila   Luca Signorelli, Storie di san Benedetto, Come Benedetto discopre la finzione di Totila   Luca Signorelli, Storie di san Benedetto, Come Benedetto discopre la finzione di Totila (particolare, Totila)
   

 

 

   
Luca Signorelli, le storie di San Benedetto, Scena 27, Come Benedetto discopre la finzione di Totila (particolare di Totila)   Luca Signorelli, le storie di San Benedetto, Scena 27, Come Benedetto discopre la finzione di Totila   Luca Signorelli, le storie di San Benedetto, Scena 27, Come Benedetto discopre la finzione di Totila (particolare)
   

 

 

   
Luca Signorelli, le storie di San Benedetto, Scena 27, Come Benedetto discopre la finzione di Totila (particolare)   Luca Signorelli, le storie di San Benedetto, Scena 27, Come Benedetto discopre la finzione di Totila (particolare)

   

Luca Signorelli, le storie di San Benedetto, dettagli della scena 27, Come Benedetto discopre la finzione di Totila

Luca Signorelli (ca 1441-1450-1523), details of Benedict recognising and welcoming Totila, scene from the Life of St Benedict, 1497-1499,
fresco, Great Cloister, Abbey of Monte Oliveto Maggiore

 

De Crete Senesi in Toscane | De abdij van Monte Oliveto Maggiore | De fresco's van Il Sodoma en Luca Signorelli in het Chiostro Grande

Art in Tuscany | Luca Signorelli

 

 
   
         
View on the Tuscan Maremma (Castiglioncello Bandini)

Podere Santa Pia ligt in het hart van de Toscaanse Maremma. Het eenvoudige huis ademt de authentieke sfeer van oude Toscaanse boerderijen

 

 

 

Podere Santa Pia ligt in het hart van de Toscaanse Maremma, op de grens tussen de provincie Grosseto en Siena. Vanwege zijn ligging is het ongetwijfeld de ideale vakantieplek om dit gebied te ontdekken. Monte Oliveto Maggiore is goed te bereiken. De weg erheen voert je langs d mooiste plekken van de Val d'Orcia en de Crete Senesi.
Het huis is authentiek Italiaans. De ruwe natuurstenen muren aan de buitenkant, de terracotta vloeren, de grote open haard in de keukenen hier en daar robuuste houten balkenplafonds zorgen voor een karakteristieke oude Toscaanse sfeer. Italiaanse buren vertelden dat dit vroeger een klein klooster was. Hier trokken jonge vrouwen zichg terug om zich aan een geestelijk leven in een ongerepte omgeving te wijden. De omgeving is adembenemend.


Traveling in Tuscany| Holiday homes in southern Tuscany | Podere Santa Pia

 

Celebrare il dolce far niente  
 
   

L’aria frizzante dell’autunno, la natura che si colora e le prelibatezze delle nostre colline

 

 

 

 

 

 [1] Photo by Sailko, licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported  license. 
[2] Het leven van Benedictus, dialogen van Gregorius de Grote | www.wetenschap.infonu.nl