Alberese | Parco Naturale delle Maremma

Capalbio


Colline Metallifere


la costa Toscana

        Walking along the Tuscan coast

Crete Senesi

         
Abbazia di Monte Oliveto Maggiore

Grosseto


Manciano


Montagnola Senese

         Walking in the Montagnola senese


Montalcino

Monte Amiata

Montepulciano

Prato

Scansano

Siena

          Fonti di Siena

Sorano

Sovana

Val d'Elsa

          San Gimignano

Val d'orcia

          Montalcino

          Pienza

          Sant'Antimo

          San Quirico d'Orcia

          Radicofani

          Walking in the Val d'Orcia


Val di Chiana

         Montepulciano

         Montefollonico


Valle d'Ombrone

 

 

 

 

 

 

 

 
Montalcino

Populonia Acropolis.jpg

I T        E N G

Hoofdstraat van de Etruskische acropolis en uitzicht op de vestingwerken van Populonia  [1]

 

Toacana ] Galleria di immagini  
     
   

Costa degli Etruscchi, de Akropolis van Populonia

   
   

Populonia was in de oudheid een van de grootste en belangrijkste Etruskische en Romeinse steden. Een oude, panoramische wandelroute, de Sentiero dei Cavalleggeri, verbindt de Golf van Baratti met Piombino. De Via delle Romanelle leidt je van Baratti naar Populonia, de nederzetting op de heuveltop. Langs de Via del Ferro begint een route die leidt naar de overblijfselen van de oude muren van Populonia en klimt vervolgens langs een oude geplaveide weg verborgen in het bos omhoog naar de acropolis van de stad.
Een handige kaart vind je hier.

Het oude centrum van Populonia ligt op een dominante positie op de zuidelijke heuvel die een natuurlijke bescherming vormt voor de Golf van Baratti. Vanuit het fort heb je een prachtig uitzicht op enkele straten van de oude stad met de Chiesa Santa Croce, en in de verte de Golf van Baratti en Elba.Kaart Akropolis Populonia [2]Het Archeologisch Park van Baratti en Populonia

Het archeologische park van Baratti en Populonia strekt zich uit over 80 hectare tussen de hellingen van het voorgebergte van Piombino en de Golf van Baratti. In het hoger gelegen gedeelte van het park zijn de antieke resten van de Etruskische Acropolis Populonia te bezichtigen. Daar is ook de ingang van het Parco Archeologico di Baratti e Populonia. De zone, de Area dell’acropoli omvat de via acropolis, de acropolis van Populonia en het Monastero di San Quirico.


Populonia, Necropoli delle Grotte

Populonia, Necropoli delle Grotte [1]

Er worden vier verschillende routes voorgesteld:

- San Cerbone necropolis, met graven uit de 7e-6e eeuw v.o.t.;

- de "Via delle Cave": van velden van de Arpa, een pad dat leidt naar de Etruskische grot van calcarenite (of stenen bank), met graven uitgehouwen in de rots van de necropolis vanaf de 4e-3e eeuw v.o.t.;

- de "Via del Ferro" een pad langs de kust met het laboratorium voor experimentele archeologie, dat een kijkje biedt in de industriële wijken van de stad, waar woongebouwen voor de vervaardiging van ijzer te vinden zijn uit de (6e-3e eeuw v.o.t. );

- de Buca delle Fate kan je bereiken langs een oud wandelpad met steeneiken en veel wilde planten:

- in 2007 werd een nieuw deel van het park geopend, de akropolis, gelegen boven op de heuvel aan het kasteel van Populonia, met overblijfselen van de oudste Etrusken en de Romeinen.

 

Populonia, Acropolis, an old house Populonia, Acropolis, seen from the castle Populonia, Acropolis, a house door

Acropolis van Populonia [1]

 

De Akropolis van Populonia, die samen met de Necropolis van San Cerbone en de Grotten het Archeologisch Park van Baratti vormt, kende een periode van belangrijke restauratiewerken die historische vondsten van immense waarde aan het licht brachten. E is ook een suggestieve panoramische route uitgetekend langs de oude stadsmuren (Percorso Antiche Mura).
De bovenstad van Populonia werd beschermd door een indrukwekkende stadsmuur met een lengte van ongeveer 2 km. Dankzij het restauratieproject is een nieuw wandelpad aangelegd dat de majestueuze stadsmuren goed zichtbaar maakt. Enkele mooie panoramische punten bieden een fantastisch uitzicht op de zee en het middeleeuwse dorp Populonia.

 

Bibliography

  • Andrea Semplici, Parco Archeologico di Baratti e Populonia. Percorsi di visita per conoscere un territorio, Firenze, Edizioni Polistampa, 2000

 

 

Acropolis of Populonia, tower

Akropolis Populonia, toren [2]

 

Stranden en pittoreske baaien

De Golfo di Baratti is een goed bewaard natuurlijk zandstrand. Overblijfstelen van de Etruskiusche nederzettingen vind je vlakbij het strand. Het zand is vaak donker gekleurd vanwege de mineraalrijke ondergrond. Er is mogelijkheid tot kitesurfen.

Tusen de Golf van Baratti en Piombino liggen nog enkele mooie baaien verscholen. Buca della Fate ligt tussen Baratti en Populonia, karakteristiek zijn de geërodeerde rotsen vanwaar je een verkoelende duik in zee kan nemen. Volg vanaf Buca della Fate de Sentiero dei Cavalleggeri, dat je eerst naar het afgelegen Cala San Quirico brengt, dan naar Fosso alle Canne en uiteindelijk naar Cala Moresca en het Parco Punta Falcone.   
   

Kaart Akropolis Populoniai | Ingrandire mappa

 


 
   


La Costa degli Etruschi | Photo Gallery

 De Golf van Baratti en Populonia


 

       
Golfo di Baratti, vista da Populonia   Il golfo di Baratti, vista da Populonia   Golfo di Baratti, pineta
Golfo di Baratti, vista da Populonia   Il golfo di Baratti, vista da Populonia  

Golfo di Baratti, pineta

 

Via dei Cavalleggeri, Acropolis of Populonia and Elba island   Castello di Populonia   Populonia, Necropoli di San Cerbone, tomba

Via dei Cavalleggeri

 

  Castello di Populonia  

Populonia, Necropoli di San Cerbone, tomba

 Campigilia Marittima


 

       

Cimitero di Campiglia Marittima

  Cimitero e Pieve di San Giovanni (Campiglia Marittima)   Campiglia Marittima, Pieve di San Giovanni, facciata

Cimitero di Campiglia Marittima

 

  Cimitero e Pieve di San Giovanni (Campiglia Marittima)  

Pieve di San Giovanni (Campiglia Marittima), facciata

 


[1] Foto di AlMare, licenziato in base ai termini della licenza Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic.
[2] Photo byJalo, released into the public domain.


 

De Etruskische beschaving kende haar hoogtepunt in de 6de en de 5de eeuw v.o.t. Toch is ze nog altijd voelbaar aanwezig in de Toscaanse Maremma. Het natuurlijke landschap in het zuiden van Toscane is een treffend voorbeeld van het gebruik van tufsteen in de lokale vegetatie. De vie cave zijn Etruskische holle wegen of smalle paden die de Etrusken in de tufsteen of zachte steen hebben uitgehakt.

Itinerary from Sorano, to the ancient city of Vitozza and San Quirico | 9 km | 2 hours | gpx

Sovana - Sorano, along the Etruscan vie cave | 13,37 km | 2 h 40 min | gpx

Campiglia Marittima

Populonia: 'Anello di Populonia'

Populonia (Baratti)

Populonia: Buca delle Fate

Populonia: Een wandeling door de Acropolis


Holiday accomodation in TuscanyPodere Santa Pia is an authentic farmhouse that dominates one of the most beautiful setting that nature can offer, the countryside in the Tuscan Maremma. Podere Santa Pia is the perfect spot to slow travel. Waking up at dawn to start hiking, learning once again the names of flowers and trees, and above all, having the pleasure of getting lost, forgetting about guides, clocks and timetables.
The most interesting artistic, historical and cultural sites of southern Tuscany are nearby, and are awaiting your discovery.


Case vacanza in Toscana | Podere Santa PiaColline sotto Podere Santa Pia

Podere Santa Pia

 

 
Colline sotto Podere Santa Pia
   
         

Golden light at Podere Santa Pia

 

   
Golden light at Podere Santa Pia

#poderesantapia Il nostro giardino. Insieme ai vigneti e agli uliveti, i cipressi sono l'elemento simbolo del paesaggio toscano 

 

Questo articolo è basato parzialmente sull'articolo sull'articolo Campiglia Marittima dell' enciclopedia Wikipedia ed è rilasciato sotto i termini della GNU Free Documentation License.