Albarese | Parco Naturale delle Maremma

Capalbio


Colline Metallifere


la costa Toscana

Crete Senesi

         
Abbazia di Monte Oliveto Maggiore

Grosseto


Manciano


Montagnola Senese

         Walking in the Montagnola senese


Montalcino

Monte Amiata

Montepulciano

Prato

Scansano

Siena

          Fonti di Siena

Sorano

Sovana

Val d'Elsa

          San Gimignano

Val d'orcia

          Montalcino

          Pienza

          Sant'Antimo

          San Quirico d'Orcia

          Radicofani

          Walking in the Val d'Orcia


Val di Chiana

         Montepulciano

         Montefollonico


Valle d'Ombrone

 

 

 

 

 

 

 

 
Art in Tuscany
Luca Signorelli, ciclo di affreschi nel Chiostro Grande dell'Abbazia di Monte Oliveto Maggiore, le storie di San Benedetto, Scena 23 - Come Benedetto caccia lo nimico di sopra alla pietra, waarin monniken een brand proberen te blussen)

Luca Signorelli, ciclo di affreschi nel Chiostro Grande dell'Abbazia di Monte Oliveto Maggiore, le storie di San Benedetto, Scena 23 - Come Benedetto caccia lo nimico di sopra alla pietra, waarin monniken een brand proberen te blussen)(1)


Toacana ] Galleria di immagini  
     
   


Luca Signorelli, ciclo di affreschi nel Chiostro Grande dell'Abbazia di Monte Oliveto Maggiore
Le storie di San Benedetto, Scena 23 - Come Benedetto caccia lo nimico di sopra alla pietra

 
   
   

De abdij van Monte Oliveto Maggiore, een veertiende-eeuwse benedictijnerabdij is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Crete Senesi, een emblematische streek tussen Podere Santa Pia en Siena. De abdij ligt diep verscholen in een bosrijk dal onder Chiusure.
De grootste attractie van de abdij zijn de unieke fresco’s in de Chiostro Grande (de grote kloostergang), een meesterwerk van Luca Signorelli en Il Sodoma. De wanden zijn er beschilderd met 36 taferelen die het leven verbeelden van de heilige Benedictus van Nursia, stichter van de naar hem genoemde benedictijnerorde. Signorelli schilderde in de periode 1497-1498 9 taferelen, waarna hij vertrok naar Orvieto om er de San Brizio kapel van de Duomo te beschilderen. Il Sodoma vervolledigde de cyclus met 26 taferelen. De soberheid van Signorelli's contrasteert met de vitaliteit en levendigheid die Sodoma in de taferelen legde. De fresco's portretteren belangrijke gebeurtenissen in het leven van Sint-Benedictus op basis van het boek "Dialogen" (Libro II dei Dialoghi) van Gregorius de Grote. 
Signorelli begon met gebeurtenissen uit het volwassen leven van Sint Benedictus. Sodoma voltooide de reeks vanaf 1505 door eerdere en latere gebeurtenissen toe te voegen. De fresco's zijn in chronologische volgorde.
In deze drieentwintigste scene die geschilderd werd door Luca Signorelli, zien we hoe Benedictus de moeilijkheden overwint
In Montecassino, waar hij ca. 529 een klooster stichtte, schreef Benedictus zijn “Regula Monachorum” (Regel voor Monniken). 

Dit fresco gaat verder met het verhaal van de moeilijkheden van de monniken tijdens hun werken bij Monte Cassino. Op de achtergrond haalt een groep monniken een afgodsbeeld uit de grond, aan de rechterkant bestrijdt een andere groep een brand. Op de voorgrond komt de heilige Benedictus tussenbeide om een demon te verjagen die drie van zijn monniken ervan weerhield een steen op te tillen.
De compositie binnen eenzelfde fresco van verschillende episodes in een uitgestrekt landschap, is hier beter geslaagd dan in de vorige twee fresco's.

 

   
   

 

Luca Signorelli, zelfportret (San Brizio kapel, Orvieto)   Monte Oliveto Maggiore, 
Chiostro Grande, affreschi   Monte Oliveto Maggiore, Chiostro Grande

Luca Signorelli, zelfportret (San Brizio kapel, Orvieto)

 

 

Monte Oliveto Maggiore,
Chiostro Grande, affreschi

 

 

Monte Oliveto Maggiore, Chiostro Grande

 

Luca Signorelli, Come Benedetto caccia lo nimico di sopra alla pietra   Come Benedetto caccia lo nimico di sopra alla pietra   Luca Signorelli, scena 23, Come Benedetto caccia lo nimico di sopra alla pietra, waarin monniken een afgodsbeeld opgraven

Luca Signorelli, scena 23, Come Benedetto caccia lo nimico di sopra alla pietra

 

  Come Benedetto caccia lo nimico di sopra alla pietra  

Luca Signorelli, scena 23, Come Benedetto caccia lo nimico di sopra alla pietra, waarin monniken een afgodsbeeld opgraven

 

Luca Signorelli, Come Benedetto caccia lo nimico di sopra alla pietra (hoe Benedictus een demon van de steen verjaagt)   Luca Signorelli, Come Benedetto caccia lo nimico di sopra alla pietra, een monnik draagt water aan om een brand te blussen   Storie di s. benedetto, 23 signorelli - Come Benedetto caccia lo nimico di sopra alla pietra 05

Luca Signorelli, Come Benedetto caccia lo nimico di sopra alla pietra (hoe Benedictus een demon van de steen verjaagt)

 

 

Luca Signorelli, Come Benedetto caccia lo nimico di sopra alla pietra, een monnik draagt water aan om een brand te blussen

 

  Luca Signorelli, Come Benedetto caccia lo nimico di sopra alla pietra (waarin monniken een brand proberen te blussen)

De Crete Senesi in Toscane | De abdij van Monte Oliveto Maggiore | De fresco's van Il Sodoma en Luca Signorelli in het Chiostro Grande

Art in Tuscany | Luca Signorelli

Arte in Toscana | Il Sodoma (Giovanni Antonio Bazzi)

 

 
   
         
De wilde tuin van Podere Santa Pia,in het hart van de Toscaanse Maremma

Podere Santa Pia ligt in het hart van de Toscaanse Maremma. De tuin is natuurlijk wild en oorspronkelijk [2]

 

Holiday Accommodation Tuscany

Dit landelijk gelegen natuurhuis ligt op een heuvel in het hart van de Toscaanse Maremma. Het uitzicht is uniek en adembenemend mooi.
De warme aardse tinten van het huis zorgen voor een mediterrane sfeer. In het interieur wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor het huis een rustieke uitstraling heeft.
Het is een ideale plek om tot rust te komen in een natuurlijke en soms wilde natuuromgeving. Leuke dagtrips zijn Siena, de thermale baden van Saturnia en Bagno San Filippo, Montalcino en de Abdij van Sant'Antimo. En natuurlijk de Crete senesi, het mooie heuvellandschap tussen Montalcino en Siena.


Natuurhuis in het zuiden van Toscane | Holiday house Podere Santa Pia

 

 

     

 

 


 

 [1] Photo by Sailko, licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported  license. 
[2] Photo by Traveling Guide © All rights reserved