Albarese | Parco Naturale delle Maremma

Capalbio


Colline Metallifere


la costa Toscana

Crete Senesi

         
Abbazia di Monte Oliveto Maggiore

Grosseto


Manciano


Montagnola Senese

         Walking in the Montagnola senese


Montalcino

Monte Amiata

Montepulciano

Prato

Scansano

Siena

          Fonti di Siena

Sorano

Sovana

Val d'Elsa

          San Gimignano

Val d'orcia

          Montalcino

          Pienza

          Sant'Antimo

          San Quirico d'Orcia

          Radicofani

          Walking in the Val d'Orcia


Val di Chiana

         Montepulciano

         Montefollonico


Valle d'Ombrone

 

 

 

 

 

 

 

 
Art in Tuscany

Il Sodoma, Storie di San Benedetto,  Come Benedetto compie la edificazione di dodici monasteri


Il Sodoma, ciclo di affreschi nel Chiostro Grande dell'Abbazia di Monte Oliveto Maggiore, le storie di San Benedetto, Scena 11 - Come Benedetto compie la edificazione di dodici monasteri (1)

Toacana ] Galleria di immagini  
     
   


Il Sodoma (Giovanni Antonio Bazzi), fresco's in het Chiostro grande van de Abdij Monte Oliveto Maggiore

Le storie di San Benedetto Scena 11 - Come Benedetto compie la edificazione di dodici monasteri (Hoe Benedictus het bouwen van twaalf kloosters voltooit)

   
   

De abdij van Monte Oliveto Maggiore in Toscane, het klooster van de Olivetanen, ligt in een prachtig dal tussen de geërodeerde krijtheuvels van de Crete Senesi. In de Chiostro Grande, de eerste kloosteromgang na de ingang, zijn de muren volledig beschilderd met fresco's van Luca Signorelli en Antonio Bazzi (Il Sodoma). De fresco's verbeelden het leven van San Benedetto. Het is een van de belangrijkste getuigenissen van de Italiaanse schilderkunst van de renaissance.

In deze elfde scène van de cyclus over het leven van Sint-Benedictus zien we hoe Benedictus twaalf kloosters sticht en toezicht houdt op hun constructie.
Deze scène is als een trompe-l'oeil geconstrueerd en verlengt het klooster voorr de toeschouwer, die door een arcade naar de constructie kijkt. In het midden volgt een galerij met zuilen die wordt ondersteund door kolommen, een perspectief dat aan het einde van de galerij in een landschap opent. Een pad slingert tegen een heuvel op, waar bovenaan een kerk staat. Een man daalt het pad af en duwt zijn ezel voor zich uit.
Op de voorgrond zien we Benedictus. Zijn hoofd is bedekt door een kap terwijl hij de werken inspecteert en de metselaar aanspreekt die boven hem op een steiger aan het werk is. Hij wordt gevolgd door twee andere monniken.

 

Come benedetto compie la edificazione di dodici monasteri

Il Sodoma, ciclo di affreschi nel Chiostro Grande dell'Abbazia di Monte Oliveto Maggiore, le storie di San Benedetto, Scena 11 - Come Benedetto compie la edificazione di dodici monasteri (2)

 

Op de voorgrond zien we een steenhouwer, omringd door zijn gereedschap. Met hamer en beitel bewerkt hij het voetstuk van de kolom die rechts van hem ligt.
Veel personages maken het plaatje compleet: een knielende monnik met een truweel in de hand, een schilder schildert de kluis, metselaars zijn aan het werk op de grond, op de hoge stelling of op een ladder.
De gehele compositie is gebaseerd op een perfect gecontroleerd effect van het perspectief, waardoor de impact van het kleine landschap nog versterkt wordt: aan de andere kant van de rivier zien we een heuvel bezaaid met klokkentorens die getuigen van de uitgebreide activiteiten van Benedictus.

   
   

 

Storie di s. benedetto, 03 sodoma - Come Benedetto risalda lo capistero che si era rotto 07 autoritratto   Monte Oliveto Maggiore, 
Chiostro Grande, affreschi   Sodoma - Life of St Benedict, scene 11, Benedict Founds Twelve Monasteries

Il Sodoma, autoritratto nel ciclo di affreschi nel Chiostro Grande dell'Abbazia di Monte Oliveto Maggiore

 

 

Monte Oliveto Maggiore,
Chiostro Grande, affreschi

 

  Il Sodoma, Storie di San Benedetto, Come Benedetto compie la edificazione di dodici monasteri
Il Sodoma, Storie di San Benedetto,  Come Benedetto compie la edificazione di dodici monasteri   Il Sodoma, Storie di San Benedetto,  Come Benedetto compie la edificazione di dodici monasteri   Le storie di San Benedetto, scena 11 - Come Benedetto compie la edificazione di dodici monasteri

 

 

      Il Sodoma, Hoe Benedictus het bouwen van twaalf kloosters inspecteert) (detail)
Il Sodoma, Hoe Benedictus het bouwen van twaalf kloosters voltooit, detail van een steenbewerker   Il Sodoma, Le storie di San Benedetto, scena 11 - Come Benedetto compie la edificazione di dodici monasteri   Il Sodoma, Le storie di San Benedetto, scena 11 - Come Benedetto compie la edificazione di dodici monasteri
Il Sodoma, Hoe Benedictus het bouwen van twaalf kloosters inspecteert) (details)    
         

De Crete Senesi in Toscane | De abdij van Monte Oliveto Maggiore | De fresco's van Il Sodoma en Luca Signorelli in het Chiostro Grande

 

 
   

 

 

De Maremma, het meest zuidelijke deel van Toscane, wordt beschouwd als een van de mooiste streken van Italië.
Podere Santa Pia ligt in het hart van dit oorspronkelijke gebied, vlakbij het kleine dorp Castiglioncello Bandini. Een 3 km lange strada bianca leidt naar de heuvel waarop dit oorspronkelijke vakantiehuis de omgeving domineert. Een eindeloos vergezicht ontvouwt zich en leidt de blik tot aan de Tyrreense kust en het eiland Montecristo.
Het is een ideale bestemming voor mensen die een vakantie in de natuur willen doorbrengen: duizenden hectare ongerepte natuur omringen het authentieke Podere Santa Pia, dat nog niets van zijn eeuwenoude charme verloren heeft. Enkele van de meest fascinerende Toscaanse plaatsen zijn goed bereikbaar. De abdij van Sant'Antimo (12 km), en Montalcino met zijn beroemde Brunello wijngaarden zijn dichtbij. De Crete Senesi liggen iets verder weg, maar zijn voor een dagtrip goed bereikbaar.


Traveling in Tuscany | Holiday homes in southern Tuscany | Podere Santa Pia

 

     

 

 

Follow us on Instagram  Volg ons op Instagram

         

Adembenemend uitzicht vanuit Podere Santa Pia op de Valle dell’Ombrone en Castello ColleMassari. Podere Santa Pia ligt nabij Cinigiano en wordt  omringd door een ongerepte natuurlijke omgeving.

 

 

 [1] Photo by Sailko, licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported  license. 
[2] Photo by Vignaccia76, released in the public domain.