Alberese | Parco Naturale delle Maremma

Capalbio


Colline Metallifere


la costa Toscana

        Walking along the Tuscan coast

Crete Senesi

        Abbazia di Monte Oliveto Maggiore

Grosseto


Manciano


Montagnola Senese

         Walking in the Montagnola senese


Montalcino

Monte Amiata

         Walking on Monte Amiata

Montepulciano

Prato

Scansano

Siena

          Fonti di Siena

Ospedale Santa Maria della Scala

Sorano

Sovana

Val d'Elsa

          San Gimignano

Val d'orcia

          Montalcino

          Pienza

          Sant'Antimo

          San Quirico d'Orcia

          Radicofani

          Walking in the Val d'Orcia


Val di Chiana

         Montepulciano

         Montefollonico


Valle d'Ombrone

 

 

 

 

 

 

 

 
La Costa Toscana

High Speed Run - panoramio.jpg

N L         I T

Kitesurfing, high Speed Run [1]

 

Toacana ] Galleria di immagini  
     
   

Marina di Grosseto | Zeilen en Kitesurfen in Marina di Grosseto

   
   

Met zijn constante thermische wind is de Toscaanse kust een paradijs voor windsporten. Liefhebbers van kitesurfing vinden vlakbij Marina di Grosseto een ideale plek. Het klimaat, het heldere water, de golven en de overdonderende landschappen maken kitesurfen er tot een unieke ervaring.
De stranden tussen Marina di Grosseto en Castiglione della Pescaia zijn ideaal voor kitesurfers. Beach Fiumara ligt aan de rand van het WWF natuurreservaat Oasi San Felice. Je kan parkeren aan de SP158 aan de Parcheggio Fiumara of aan de Parking Canova (Str. della Canova, ook mooie plaatsen voor Campers). De wandeling naar het strand duurt ongeveer 10 minuten.
Iets dichter bij Marina di Grosseto, langs het kanaal San Leopoldo loopt een onverharde weg naar het strand. Volg de aanwijzingen voor Beach Fiumara (zie kaart).
Het gebied tussen Marina di Grosseto is ook de perfecte omgeving voor rustige wandelingen of fietstochten, door de Oasis San Felice, een WWF natuurgebied grenzend aan Marina di Grosseto.

Vlakbij het strand is ook een restaurant, Fiumara Beach. Bij valavond is dit een uitgelezen plek voor een Aperol Spritz! Een zomers aperitief op het idyllisch terras. Verder lopen de meningen over de kwaliteit van het restaurant nogal uiteen.

 

   
   

Grote kaart Kite Beach Fiumara, Marina di Grosseto


 
   

De zuidelijke Tyrreense kust wordt beschouwd als een paradijs voor watersporters. De bekendste kitespots langs de Toscaanse kust zijn Calambrone, Vada, Donoratico, Perelli, Puntone di Scarlino, Castiglione della Pescaia, Marina di Grosseto en Talamone. Deze laatste drie zijn vanuit Podere Santa Pia goed te bereiken.
Ook de stranden van Marina di Grosseto staan bekend om de goede omstandigheden voor windsurfen en kitesurfen. Die laatste sport is er erg populair. Kitesurfstranden vind je ten noorden van Marina di Grosseto, net voorbij het kanaal San Leopoldo. Nog iets verder naar het noorden is een surfschool Kites Angels Beach gevestigd, een mooie rustige plek en Fuorirotta Beach Club.

 

 

 

 

 
Bij het grote strand ten noorden van Marina di Grosseto, in het WWF natuurreservaat Oasis San Felice zijn er goede surfmogelijkheden, aan Kite Beach Fiumara, Kite Angels Beach en Fuorirotta Beach Club. Je kan er ook lessen volgen voor SUP en windsurfen er ook het nodige materiaal huren. Raadpleeg de websites van de clubs voor meer informatie.

 

Kite Beach Fiumara

Fiumara di San Leopoldo, 58100 Marina di Grosseto GR, Italië
www.kitebeachfiumara.it


Kites Angels Beach

Via Costiera KM31 della Canova, Str. S. Vincenzo d'Elba, 58100 Marina di Grosseto
www.kitesangelsbeach.it


Fuorirotta Beach Club

Strada Statale 322, Km 31,200 Loc La Canova, 58100 Marina di Grosseto
www.fuorirottabeach.it

 

 
Kitesurfing Sotavento

Het WWF Oasis San Felice Natuurreservaat


De oase van San Felice, verbonden aan het WWF, bestaat uit een gebied aan de kust in Marina di Grosseto en werd opgericht om een kostbaar gedeelte van de Maremma-kust te beschermen, een kostbaar maar fragiel ecosysteem dat ligt tussen de zee en de Diaccia Botrona. Reserveren.

Het natuurreservaat Oasis San Felice is een deel van het wetlands natuurreservaal Diaccia Botrona. De Oasis San Felicemet een oppervlakte van 50 hectare, werd opgericht om dit kostbaar gedeelte van de Maremma-kust te beschermen, een waardevol maar fragiel ecosysteem dat ligt tussen de zee en het Diaccia Botrona natuurreservaat, een van de belangrijkste gebieden van Toscane voor overwintering en migratie van vele soorten watervogels. Het is ook een van de weinige plaatsen in Italië waar flamingo's leven. 
Het natuurreservaat is opgenomen in de Conventie van Ramsar, de oudste internationale, multilaterale overeenkomst inzake milieubescherming.
Er zijn enkele mooie wandelingen in beide reservaten. Een mooie cirkelwandeling vertrekt aan het Casa Ximenes in het Diaccia Botrona reservaat en voert door het grote pijnbos en langs irrigatiekanalen naar het WWF natuurreservaat Oasis San Felice, vlakbij Marina di Grosseto.

OPENiNGstijden natuurreservaat Diaccia Botrona

Het bezoekerscentrum van het Diaccia Botrona natuurreservaat is gecreëerd in het prachtige Casa Rossa Ximenes ontworpen in 1765 door de milieudeskundige Leonardo Ximenes in opdracht van de Groothertog van Toscane, Pietro Leopoldo van Lorena.

FROM JUNE 15 TO SEPTEMBER 15

Everyday (except Monday) from 4 pm to 8.30 pm

FROM SEPTEMBER 16 TO MARCH 31

Thursday to Sunday from 3 pm to sunset

FROM APRiL 1 TO 14 JUNE
Thursday to Sunday from 3.30 pm to 7 p.m

 

Wandelingen

Anello Riserva Naturale della Diaccia Botrona - La Casa Rossa Ximenes - Baddia al Fango | Il sentiero n° 31 o RET 010 | 14 km | 3 ore circa | gpx

Daccia Botrona - Oasis San Felice |  20.01 km | 4h

 

 

La Riserva Naturale della Diaccia Botrona e Castiglione della Pescaia   La Casa Rossa Ximenes  

La Casa Rossa Ximenes

La Riserva Naturale della Diaccia Botrona e Castiglione della Pescaia

 

  La Casa Rossa Ximenes  

La Casa Rossa Ximenes

Iets ten noorden van Marina di Grosseto ligt het prachtige havenstadje Castiglione della Pescaia met een zeer aangename sfeer en leuke restaurantjes. Voor wie van idyllische stranden, natuur en geschiedenis houdt is het oude vissersdorp een idealeplaats voor een daguitstap vanuit Podere Santa Pia af te sluiten.
Het kasteel van Castiglione della Pescaia ligt in het hoogste deel van de middeleeuwse oude stad. Je hebt er een wondermooi uitzicht op het stadje en zijn haven, een uitgestrekt deel van de kust. De Toscaanse Maremma ligt als het ware aan je voeten.


 


Castiglione della Pescaia
Castiglione della Pescaia, Giglio op de achtergrond

Galería Fotográfica della Costa Toscana

Fotogalerij Toscaanse kust en Marina di Grosseto

 

   

Il pescatore. Marina di Grosseto
Il pescatore. Marina di Grosseto

 

Kite-surfing
Kite-surfing

  Marina di Grosseto, beach

 

 

     

Marina di Grosseto, beach

 

Het authentieke vakantiehuis ligt in het hart van de Maremma in Toscane, op ongeveer een uur rijden van Talamone. De heuvels rond het huis zijn een paradijs voor wandelaars en mbt'ers. Vanuit de tuin heb je een prachtig zicht op de betoverende omgeving van de Valle d’Ombrone, het Middeleeuwse gehucht Castiglioncello Bandini en het omliggende bossen en wijngaarden.
Vlakbij Podere Santa Pia, in Stribugliano, op Monte Buceto is een mooie plek voor deltavliegen en paragliden.


Trova la casa perfetta per la tua vacanza | Tuscan Holiday houses | Podere Santa PiaCelebrare il dolce far niente
   
Celebrare il dolce far niente

 

Visia da Podere Santa Pia, fino al mare e Montecristo

 

 

Uitzicht vanuit Podere Santa Pia, op de golvende heuvels van de Toscaanse Maremma. Op de achtergrond het eiland Montecristo

 

Deltaplano e il parapendio a Monte Buceto, Stribugliano. The takeoff.
Deltaplano e il parapendio (1)

  Deltaplano e il parapendio a Monte Buceto, Stribugliano   Deltaplano e il parapendio a Monte Buceto, Stribugliano
   

Deltaplano e il parapendio a Monte Buceto, Stribugliano (Tuscany)(2)

 

Traveling in Tuscany | Kaart Kitesurfen in Toscane


[1] Photo
by Garry Swan, licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.


Privacybeleid

On this website the weather widget of Windfinder.com GmbH & Co.KG is integrated. Your IP address will be transmitted to Windfinder.com GmbH & Co.KG to display the weather data. Further personal data will not be transmitted. Your IP address will be logged by Windfinder.com GmbH & Co.KG for technical reasons and deleted after 7 days.