Albarese | Parco Naturale delle Maremma

Capalbio


Colline Metallifere


la costa Toscana

         LA COSTA DEGLI ETRUSCHI

Crete Senesi

         
Abbazia di Monte Oliveto Maggiore

Walking in the Crete Senesi

Grosseto


Manciano


Montagnola Senese

         Walking in the Montagnola senese


Montalcino

Monte Amiata

Montepulciano

Prato

Scansano

Siena

          Fonti di Siena

Sorano

Sovana

Val d'Elsa

          San Gimignano

Val d'orcia

          Montalcino

          Pienza

          Sant'Antimo

          San Quirico d'Orcia

          Radicofani

          Walking in the Val d'Orcia


Val di Chiana

         Montepulciano

         Montefollonico


Valle d'Ombrone

 

 

 

 

 

 

 

 
Montalcino

Tarugi tower in the Val di Chiana between Radicofani and Chiusi

 

The Tarugi Tower


 

« Non è possibile vedere campi più belli; non vi ha una gola di terreno la quale non sia lavorata alla perfezione, preparata alla seminazione. Il formento vi cresce rigoglioso, e sembra rinvenire in questi terreni tutte le condizioni che si richieggono a farlo prosperare. Nel secondo anno seminano fave per i cavalli, imperocché qui non cresce avena. Seminano pure lupini, i quali ora sono già verdi, e portano i loro frutti nel mese di marzo. Il lino pure è già seminato; nella terra tutto l'inverno, ed il freddo, il gelo lo rendono più tenace. »
[Johann Wolfgang von Goethe, Viaggio in Italia]


Toacana ] Galleria di immagini  
     
   

Torre Tarugi in the Val d'Orcia, Toscane

   
   

De Torre Tarugi of Tarugi toren dateert uit de 13e eeuw. Het is een verdedigingstoren werd door de familie Tarugi uit Montepulciano gebouwd werd om hun landerijen te beschermen. Casella Tarugi, een vlakbij gelegen boerderij, nu een agriturismo, werd gebouwd in de achttiende eeuw en gaf onderdak aan de mezzadri, de pachtboeren. In 1924 werden beide gebouwen bezit van Antonio en Iris Origo.

Iris Origo was een gefortuneerde Brits-Amerikaanse schrijfster. Na de dood van haar vader in 1910 vestigde zij zich met haar moeder in de Villa Medici in Fiesole, een van de mooiste villa’s in de omgeving van Firenze. In 1924 trouwde Iris Origo met de Italiaanse markies Antonio Origo. Zij vonden in de Val d’Orcia een uitdaging die bij hen paste. Zij kochten er de villa La Foce en de omliggende gronden.


Villa La Foce

La Foce ligt op een heuvel ten zuiden van Montepulciano. Toen Iris en Antonio in 1924 La Foce kochten, was het een verkommerd landgoed. De Engelse architect Cecil Pinsent, die eerder al aan de Villa Medici had gewerkt, vergrootte de villa en restaureerde de bijgebouwen. Een groot deel van de Val d’Orcia werd in cultuur gebracht. Meer dan vijftig boerderijen werden gerestaureerd of nieuw gebouwd. De verschillende landerijen en velden werden verhuurd aan landbouwers als pachtboeren. Er werd gewerkt volgens het systeem van de mezzadria, waarbij de landeigenaar instond voor onderdak, machine’s en zaaigoed, en de boeren het veld bewerkten. De oogst werd gedeeld.

In War in the Val d'Orcia schrijft Iris Origo over het mezzadria systeemdat "like many traditional systems handed down from father to son, the mezzadria compact is both very complicated and very elastic ... It is not quite that of landlord and tenant, nor certainly that of employer and employee-it is more intimate than the former, more friendly than the latter. It is a partnership." [2]


Casella Tarugi

Een van die boerderijen was de Casella Tarugi, die door de familie Nardi bewoond werd. De voorvader van deze familie, Giuseppe, ook bekend als Beppone, werd er in 1995 geboren. Op de muren van de boerderij zie je nog steeds het embleem van de Origo-dynastie, stemmi die de eigendom van de familie markeren.
In 1976 werd de familie Nardi eigenaar van de grond en gebouwen. In 1993 was het een van de eerste agriturismi in Pienza.

 

   
   

Map Tarugi Tower | Enlarge map

 

 
   

Photo gallery Monastero di Sant'Anna in Camprena

 

       
Qk-Pienza-Duomo-06   Qk-Pienza-Duomo-07   Palazzo borgia (Pienza)

Piazza Pio II: Palazzo Comunale e Palazzo Vescovile, Pienza

 

      Pienza, Palazzo Vescovile
Il Pozzo - Piazza Grande Montepulciano 480x640   Palazzo Nobili-Tarugi - 3   Palazzo Nobili-Tarugi - 1

Il pozzo di Montepulciano, situato nel centro storico (Piazza Grande)

 

  Palazzo Nobili-Tarugi, Montepulciano   Palazzo Nobili-Tarugi : palazzo nobiliare di Montepulciano
  Villa La Foce, entrance gate with a bunch of cypress trees   Montefollonico
Villa La Foce  

Villa La Foce, entrance gate with a
bunch of cypress trees

 

 

Montefollonico

 

Bekijk hier enkele mooie beelden uit het begin van de 20e eeuw | www.lafoce.com[1] Foto di Rein Ergo.

[2] Barrie Kerper, Tuscany and Umbria: The Collected Traveler, Knopf Doubleday Publishing Group, 2011 

 

Holiday accomodation in TuscanyPodere Santa Pia ligt in het hart van het Montecucco wijngebied. Deze nieuwe DOCG wijnstreek  ligt in het zuidwesten van Toscane, net ten zuiden van Montalcino, een pittoresk en welbekend stadje ten zuiden van Siena.
Een tocht langs enkele van de beroemde wijnhuizen is bijna een must. De manual van het vakantiehuis geeft enkele uitstekende tips waar wijn te proeven en aan te kopen.
In de keuken staat een authentieke Toscaanse open haard, ideaal voor culinaire verkenningen. Ook de oorspronkelijke pizzaoven is beschikbaar voor onze gasten. Gastronomisch genot verzekerd.

De charmes van dit authentieke en kunstzinnige vakantiehuis zijn talrijk. En dan is er nog de natuurlijke omgeving, de vergezichten waarin iedereen zich verliest.


Vakantiehuizen in Toscane | Podere Santa Pia     
Cypress trees betwen San Quirico d'Orcia and Montalcino
Colline sotto Podere Santa Pia
Cypress trees between San Quirico d'Orcia and Montalcino      
Colline sotto Podere Santa Pia
         
         
         

Podere Santa Pia, met een onwezenlijk uitzicht over de Toscaanse Maremma