Palazzo Pubblico


The Siena Duomo

Facciata

The Mosaic floor and the Porta del Cielo

Libreria Piccolomini

The cript

Ospedale Santa Maria della Scala


Palazzo Piccolomini | Archivio di Stato di Siena


Basilica dei Servi


Some of the best Restaurants in Siena 


Food shopping addresses in Siena


L’Orto de’Pecci


The Palio


Foundation of Siena


Sienese School of Painting


Fonti di Siena


Urban Trekking in Siena

 

The Siena area


Album Palio di Siena


Video Palio di Siena

 

 

 

 

 

 
Il Palio di Siena

De Basillica dell'Osservanza, Siena

 
Basilica dell'Osservanza , Siena [1]

 

Toacana ] Galleria di immagini  
     
   

Basilica dell'Osservanza, Siena

 

   
   

De Basillica dell'Osservanza ('basiliek van de observanten') werd gebouwd omstreeks 1490 en de architect was waarschijnlijk Francesco di Giorgio. In 1495-1496 werd het gebouw uitgebreid door de heerser van Siena, Pandolfo Petrucci. De kleine basiliekkerk bevindt zich buiten de stadsmuren, aan de noordkant van Siena

De basiliek ligt op de heuveltop waar de spoedig heiligverklaarde prediker Bernardinus van Siena gedurende een groot deel van zijn leven woonde en preekte. Als jonge Franciscaan had Bernardinus op deze Colle della Capriola (de heuvel van de salto) een klooster gesticht bij een kluizenarij die gewijd was aan Sant'Onofrio (Onufrius).

Waarschijnlijk was dd basiliek een project van Francesco di Giorgio Martini die in de laatste fasen bijgestaan werd door Giacomo Cozzarelli. Het klooster werd in verschillende fasen uitgebreid: na 1495 door de despoot Pandolfo Petrucci in wiens dienst Cozzarelli zelf bleef werken en na 1505 door Fra Timoteo de 'Medici. [3]

Het oorspronkelijke kerkgebouw, in eenvoudige renaissancestijl, werd beschadigd tijdens het beleg van Siena in 1554 in de loop van de Italiaanse Oorlog (1551-1559). Er volgde een heropbouw in de barokperiode en een grondige restauratie tussen 1922 en 1932. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kerk bijna volledig verwoest door Amerikaanse bombardementen op 23 januari 1944, maar de oorspronkelijke basiliek werd na de oorlog herbouwd aan de hand van foto's en getuigenissen van de monniken van het klooster.°

 

Damien Wigny is onverbiddelijk:


 

[1]

 

   
   

Mappa Basilica dell'Osservanza |Grotere kaart weergeven

 

Het interieur van de kerk is niet interessant maar herbergt enkele bijzondere kunstwerken die een bezoek absoluut rechtvaardigen.

Onder de werken die in de basiliek bewaard worden, bevinden zich enkele geglazuurde terracotta's van Andrea della Robbia (de twee tondi op de tegengevel met San Ludovico di Tolosa en San Bonaventura, de Hemelvaart van Maria in de tweede kapel aan de linkerkant en de Annunciatie op de zijkanten van de boog van de pastorie), een beeldengroep met de Compianto su Cristo morto tra santi van Giovanni di Paolo Neri (16e eeuw, tweede kapel rechts), het drieluik van Sano di Pietro van de Madonna col Bambino e i santi Girolamo e Bernardino (tweede midden van de 15e eeuw, derde kapel rechts), nog een triptiek van dezelfde auteur met de Madonna col Bambino e i santi Ambrogio e Girolamo (1436, vierde kapel rechts) en een veelluik van Andrea di Bartolo dat deel uitmaakt van een uit elkaar gehaald veelluik) met een afbeelding van talrijke heiligen, waaronder, in de hoofdcompartimenten, Johannes de Doper, St. Franciscus van Assisi, St. Peter en St. Johannes de Evangelist (1413, vierde kapel aan de linkerkant). Onder de kerk bevindt zich de crypte met het graf van de familie Petrucci dat ook die ook de stoffelijke resten van Pandolfo herbergt.

 

 

De buitenkant van de basiliek, gekenmerkt door de muur die volledig in terracotta is uitgevoerd, wordt gedomineerd door de koepel (met een hoge cilindrische trommel zonder openingen en een lantaarn) en door de 17e-eeuwse klokkentoren, waarbinnen een concert van vier is gehuisvest. . De gevel heeft een puntgevel en eindigt met een licht slank driehoekig timpaan dat op een hoge kroonlijst rust; in het midden van de gevel bevindt zich een cirkelvormig uitlopend roosvenster, terwijl het enige toegangsportaal naar de portiek leidt, met een schuin dak dat wordt ondersteund door vierhoekige pilaren, ook in terracotta.

Het interieur de basiliek wordt gekenmerkt door sobere renaissancevormen, met wit gepleisterde muren en decoratieve en structurele elementen in pietra serena, een hoogwaardige, fijnkorrelige zandsteen uit de steengroeven van bijvoorbeeld Trassinaia.

BasilicaDellOsservanzaVonRoccaSalimbeni.JPG

Basilica dell'Osservanza, Siena [2]
The Basilica of San Francesco in Siena with the City Walls (last ring, 14th century)        

The Basilica of San Francesco in Siena with the City Walls (last ring, 14th century)       
BasilicaDellOsservanzaSienaKomplexVonSanFrancesco   BasilicaDellOsservanzaSienaAlterEingang   Basilica dell'Osservanza, Siena, Campanile, cupola e vecchio ingresso, fotografati da sud

Basilica dell'Osservanza, Siena, visto dalla Basilica di San Francesco

 

Basilica dell'Osservanza, Siena, vecchio ingresso, proveniente dalla città

 

Basilica dell'Osservanza, Siena, Campanile, cupola e vecchio ingresso, fotografati da sud

 

 
   


[1] Photo by Antonio Cinotti, published under a Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-NC-ND 2.0) license.
[2] Photo by LigaDue, licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.
[3] Storia del monumento. Le grandi aggiunte quattro-cinquecentesche, su basilicaosservanza.it. 

° Dit artikel is gedeeltelijk overgenomen uit het Wikipedia-artikel in het Italiaans getiteld Basilica dell'Osservanza.

 Uban Trekking Siena | De mooiste stadswandelingen in Siena

Porta Romana - Piazza del Campo circular walk

Porto Camollia - San Francesco - Fonte Nuova d'Ovile

Piazza del Campo - Basilica di San Francesco - Fortezza Medicea

 

PARKING LOTS IN SIENA | Siena Parcheggi - Parking Lots

“San Francesco” escalator – eastern docking Area

De San Francesco roltrap is een handige verbinding tussen de nabijgelegen parkeerplaats "San Francesco", de bushalte "Via Baldassarre Peruzzi" en het stadscentrum. Het laat toe om in enkele minuten van de oude stadsmuren naar de Piazza San Franscesco te gaan.

De roltrap gaat via een pad van 120 meter onder de vijftiende-eeuwse stadsmuren door en eindigt aan de achterkant van de Chiesa di San Francesco.

Santa Caterina” escalator – western docking Area

Train Station – “Antiporto” – “Porta Camollia” Escalator

“SìPark” is the App for smartphone and tablet, which keep you updated about vacancy inside car parks facilities

 

 

 

Holiday accomodation in Tuscany

Case vacanza in Toscana | Podere Santa PiaPodere Santa Pia, een authentieke vakantiewoning in de Toscaanse Maremma

Podere Santa Pia, een authentieke vakantiewoning in de Toscaanse Maremma