Alberese | Parco Naturale delle Maremma

Arezzo


Capalbio


Colline Metallifere


la costa Toscana

         Walking along the Tuscan coast

Crete Senesi

         
Abbazia di Monte Oliveto Maggiore

         Walking in the Crete Senesi

Grosseto


Manciano


Montagnola Senese

         Walking in the Montagnola senese


Montalcino

Monte Amiata

Montepulciano

Prato

Scansano

Siena

          Fonti di Siena

Sorano

Sovana

Val d'Elsa

          San Gimignano

Val d'orcia

          Montalcino

          Pienza

          Sant'Antimo

          San Quirico d'Orcia

          Radicofani

          Walking in the Val d'Orcia


Val di Chiana

         Montepulciano

         Montefollonico


Valle d'Ombrone

 

 

 

 

 

 

 

 
Montalcino

Abbazia di Sant'Antimo - 45 - La navata centrale vista dal matroneo

 

Abbazia di Sant' Antimo, Montalcino. La navata centrale vista dal matroneo [1]


Toacana ] Galleria di immagini  
     
   
Abbazia di Sant' Antimo, Montalcino, la navata centrale vista dal matroneo

   
   

De abdij van Sant'Antimo staat in het midden van een betoverende vallei in de Val d'Orcia, vlakbij het dorp Castelnuovo dell'Abate. Het kloostercomplex is een belangrijke getuigenis van de romaanse bouwstijl. De wijngaarden in de onmiddellijke omgeving gelden als de meest prestigieuze van de Brunello del Montalcino wijnstreek. Maar er worden ook wijnen gemaakt onder het eigen DOC Sant'Antimo waarmerk.

Collegium Vocale Crete Senesi festival

Tijdens de jubileumeditie van het Collegium Vocale Crete Senesi festival, een jaarlijks muziekfestival onder de artistieke leiding van Philippe Herreweghe in de prachtige streek van de Crete Senesi, bracht het Tiburtina Ensemble muziek van de 12e eeuwse mystica Hildegard von Bingen in de Abdij van Sant'Antimo.
Het Praagse vrouwenensemble Tiburtina, onder leiding van Barbora Kabatkova, presenteerde een bezwerend mooie bloemlezing uit de visionaire muziek van de middeleeuwse abdis Hildegard van Bingen. De intense, symbolistische orakelpoezie wordt hier meesterlijk precies ingezongen door het tienkoppige koor, dat feilloos de weg vindt in het labyrint van elastische, gewichtloze melodieën.

 

Hildegard von Bingen, Sequentia O, Jerusalem, aurea civitas by Tiburtina Ensemble

 

Hildegard van Bingen


Hildegard van Bingen (1098 – Rupertsberg, bij Bingen, 17 september 1179), was een Duitse benedictijnse abdis en geldt als eerste vertegenwoordigster van de Duitse middeleeuwse mystiek. Zij was onder meer actief op het gebied van religie, kosmologie, wetenschappen, filosofie, compositie en muziekbeoefening, poëzie, plantkunde en linguïstiek. Zij was de eerste componiste uit de geschiedenis van de klassieke muziek die bij naam bekend is. Haar vele hymnen, antifonen en liederen zijn verzameld onder de titel Symphonia Harmoniae Caelestium Revelationum (Symfonie van de harmonie van de hemelse openbaringen).
Van Hildegards liederen is een handschrift bewaard in de Sint Pieters & Paulus abdij te Dendermonde (België) dat even authentiek is als dat te Wiesbaden met de titel Symphonia Harmoniae Caelestium Revelationum. De volledig gedigitaliseerde versie van Dendermonde Codex kan online worden bekeken op www.idemdatabase.org/items/show/160.


   
   

Kaart Abbazia di Sant’Antimo | Igrandire mappa


 
   

Het Collegium Vocale Crete Senesi Festival

In de zomermaanden zijn de anders verstilde heuvels van de Crete Senesi in het zuiden van Toscane vervuld van muziek, dankzij een aantal fijne festivals. Het Collegium Vocale Crete Senesi Festival verzorgt elk jaar tijdens de zomermaanden een verfijnd programma met klassieke muziek. Op het programma staat steevast een rijke bloemlezing van meesterwerken en onbekende parels uit acht eeuwen muziekgeschiedenis.

Vanaf de editie van 2017 wordt het festival georganiseerd door Collegium Vocale Gent, met thuisadres in Gent, de geboortestad van Philippe Herreweghe.

 

Crete Senesi | Music festival Collegium Vocale Crete Senesi

Music festival Collegium Vocale Crete Senesi | Program

Collegium Vocale Crete Senesi | www.collegiumvocalecretesenesi.com

Fotoimpressie van Michiel Hendrycks

Radio Classica | Agosto 2016 | www.collegiumvocalecretesenesi.com

 

 

Photo album Abbey of Sant'Antimo

 

     
Abbazia di Sant'Antimo - 08  

Montalcino, l'Abbazia di Sant'Antimo

  Abbazia di Sant'Antimo - 12

L'Abbazia di Sant'Antimo (Montalcino) [1]

 

  L'Abbazia di Sant'Antimo   Anello Abbazia di Sant'Antimo
Abbazia di Sant'Antimo, capitello con daniele nella fossa dei leoni del Maestro di Cabestan   Abbazia di Sant'Antimo - 43 - Archi del matroneo   Abbazia di Sant'Antimo - 53 - Il crocifisso e gli affreschi visti dal matroneo

Abbazia di Sant'Antimo, capitello con San Daniele nella fossa dei leoni,i del Maestro di Cabestany [2]

 

 

L'Abbazia di Sant'Antimo, Archi del matroneo [1]

 

  Il crocifisso e gli affreschi visti dal matroneo

Wandelingen in Montalcino (Toscane)


Anello Abbey of Sant'Antimo | 7,5 km

Anello Montalcino - Abbey of Sant'Antimo | 24 km

Walking from Montalcino to Sant'Antimo | 11 km

Over dit kleinschalig en nog steeds authentiek vakantiehuis schreven bezoekers 'Everything was as described. A wonderful and silent place to stay. We could imagine to live there forever. No traffic, no disturbations anyhow. Perfect' (Airbnb 2018).
Het charmante natuurhuis ligt tussen wijnvelden, olijfgaarden en bossen tegen de uitlopers van de Monte Labbro op circa 360 meter hoogte. Tijdens de zomermaanden is dit de ideale hoogte in Toscane. Een  zachte bries waait steeds om het huis heen en zorgt voor de nodige verkoeling. Vanaf het terrein waarop dit mooie natuurhuis gelegen is, heb je een prachtig uitzicht over het dal van de Ombrone. Rollende heuvels met strijklicht en steeds wisselende schaduwen reiken tot aan de kust, en bij helder weer kan je zelfs het mythische eiland Montecristo en Corsica waarnemen.
Een lange, bochtige strada bianca  brengt je naar dit mooi gelegen voormalige klooster, een fijne zomerse plek waar je een vakantie lang kan wegdromen. Daguitstappen naar Montalcino en Sant'Antimo, of de warmwaterbronnen van Saturnia en Bagno San Filippo zijn slechts enkele van de vele attracties in de omgeving van Podere Santa Pia.


Guida per la Toscana | Natuurhuis Toscane | Podere Santa Pia
Bekijk dit unieke vakantiehuis ook op Airbnb.


[1] Photo by Dongio, released this work into the public domain.
[2] Photo by Sailko, licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.Questo articolo è parzialmente basato sugli articoli Abbazia di Sant'Antimo e Hildegard van Bingen dell' enciclopedia Wikipedia ed è rilasciato sotto i termini della GNU Free Documentation License.