Alberese | Parco Naturale delle Maremma

Capalbio


Colline Metallifere


la costa Toscana

        Walking along the Tuscan coast

Crete Senesi

        Abbazia di Monte Oliveto Maggiore

Grosseto


Manciano


Montagnola Senese

         Walking in the Montagnola senese


Montalcino

Monte Amiata

         Walking on Monte Amiata

Montepulciano

Prato

Scansano

Siena

          Fonti di Siena

Ospedale Santa Maria della Scala

Sorano

Sovana

Val d'Elsa

          San Gimignano

Val d'orcia

          Montalcino

          Pienza

          Sant'Antimo

          San Quirico d'Orcia

          Radicofani

          Walking in the Val d'Orcia


Val di Chiana

         Montepulciano

         Montefollonico


Valle d'Ombrone

 

 

 

 

 

 

 

 
La Costa Toscana

Il pescatore (603967809).jpg

I T

Marina di Grosseto, haven [1]


Toacana ] Galleria di immagini  
     
   

Marina di Grosseto

   
   

Voor strandliefhebbers is de Maremma een paradijselijke bestemming. De kust van de Toscaanse Maremma heeft enkele van de mooiste zandstranden van de regio.

Marina di Grosseto is geen bijzondere badplaats. Maar de uitgestrekte stranden zijn er goed bereikbaar, de vissershaven is de grootste uit de regio en de dagelijkse aanvoer van verse vis zorgt ook voor enkele goede restaurants. In het zuiden ligt Principina al Mare en het Parco Naturale della Maremma, in het noorden Castiglione della Pescaia.
Een bijkomende attractie in Marina di Grosseto is het vaak bekroonde ijssalon Gelateria Chiccheria. Ook in 2018 kreeg Gelateria Chiccheria drie coni van de Guida Gelaterie d'Italia 2018 del Gambero Rosso, en behoort daarmee tot de beste ijszaken van Italië.[4] 
IJs zoals je het nooit eerder geproefd hebt. Een must!


Gelateria Chiccheria

Address
Gelateria Chiccheria, Via Piave, 14/A, Marina di Grosseto GR
www.chiccheria.com
   
   

Kaart Marina di Grosseto | Ingrandire mappa


De stad is een oud vissersdorp. Tegenwoordig is het ook een kleine plezierhaven. Boten van alle soorten meren aan in de pittoreske kanaalhaven, kleine en grote yachten en zeilschepen, en elke avond komen vissersboten terug met hun vangst. Deze dagelijkse aanvoer van verse vis zorgt ook voor enkele uitstekende eetgelegenheden.


Restaurants


Nereo

Via Ugo Foscolo 58 | Presso il bagno Dolce Vita, 58100 Marina di Grosseto, Grosseto
+39 340 971 6628
m.facebook.com/nereoristorante


Restaurant Gabbiano Azzurro


Via Leopoldo di Lorena 7, 58100 Marina di Grosseto, Grosseto
+39 0564 35209
www.gabbianoazzurro.net


Fiumara Beach


Hier speelt vooral de locatie aan de rand van het strand. Ideaal voor een aperitief of coctail. Over de kwaliteit van het restaurant zijn de meningen verdeeld.

Loc. Fiumara, Marina di Grosseto, Grosseto, Italy
+39 0564 34040
www.fiumarabeach.it


Le Fontane

loc. Il Cristo, Marina di Grosseto, Grosseto
+39 0564 34367

 

 
   
Forte San Rocco SW   Forte San Rocco, Marina di Grosseto   Forte delle Marze, Grosseto

Forte San Rocco, south west, Marina di Grosseto

 

 

Forte San Rocco, Marina di Grosseto

 

 

Forte delle Marze, tussen Marina di Grosseto en Castiglione della Pescaia

 

 

Het oude meer Lago Prile, dat zich ooit uitgestrekte ten oosten van de stad, was een Etruskische nederzetting. De Romeinen noemden het Portus Traianus. Met het verstrijken van de tijd verzandde het meer en werd het vervangen door een uitgestrekt moerasland. In de achttiende eeuw werd dit moeras teruggewonnen door de groothertog Leopold in een poging malaria uit het gebied te verdrijven.

Het natuurreservaat van de Diaccia Botrona is wat vandaag overblijft van dat gebied. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste wetlands in Italië en is met zijn zeldzame ecosysteem van internationaal belang.(2)

 
Lago Prile


The Diaccia Botrona Natuurreservaat en Casa Rossa Ximenes


Het natuurreservaat Diaccia Botrona is wat nog overblijft van de moerassen van Castiglione della Pescaia. Het Diaccia Botrona-tnatuurreservaat beslaat een oppervlakte van 3145 hectare en is een van de belangrijkste gebieden van Toscane voor overwintering en migratie van vele soorten watervogels. Het is ook een van de weinige plaatsen in Italië waar flamingo's leven. Het natuurreservaat is opgenoen in de Conventie van Ramsar, de oudste internationale, multilaterale overeenkomst inzake milieubescherming.

Het bezoekerscentrum van het Multimedia Museum is gecreëerd in het prachtige Casa Rossa Ximenes ontworpen in 1765 door de milieudeskundige Leonardo Ximenes in opdracht van de Groothertog van Toscane, Pietro Leopoldo van Lorena.
Het gebied tussen Marina di Grosseto is de perfecte omgeving voor rustige wandelingen of fietstochten, door de Oasis San Felice, een natuurgebied grenzend aan Marina di Grosseto, naast het natuurreservaat Diaccia Botrona, een van de belangrijkste wetlands van de Toscaanse kust.
Een mooie cirkelwandeling vertrekt aan het Casa Ximenes in het reservaat en voert door het grote pijnbos en langs irrigatiekanalen naar het WWF natuurreservaat Oasis San Felice, vlakbij Marina di Grosseto.

OPENiNGstijden natuurreservaat Diaccia Botrona


FROM JUNE 15 TO SEPTEMBER 15

Everyday (except Monday) from 4 pm to 8.30 pm

FROM SEPTEMBER 16 TO MARCH 31

Thursday to Sunday from 3 pm to sunset

FROM APRiL 1 TO 14 JUNE
Thursday to Sunday from 3.30 pm to 7 p.m

 

Wandelingen

Anello Riserva Naturale della Diaccia Botrona - La Casa Rossa Ximenes - Baddia al Fango | Il sentiero n° 31 o RET 010 | 14 km | 3 ore circa | gpx

Daccia Botrona - Oasis San Felice |  20.01 km | 4h


Mbt

Anello mbt Riserva Naturale della Diaccia Botrona - Baddia al Fango - Oasi San Felice| 27 km | 3 ore circa | gpx

 

 
La Riserva Naturale della Diaccia Botrona e Castiglione della Pescaia   Casa dei pescatori (Anello Riserva Naturale della Diaccia Botrona, sentiero n° 31 o RET 010)  
Pinus pinea
Pineta del Tombolo


La Riserva Naturale della Diaccia Botrona e Castiglione della Pescaia

 

 

Anello Riserva Naturale della Diaccia Botrona, sentiero n° 31 o RET 010

 

 

 

 

Zeilen en Kitesurfen in Marina di Grosseto

   
De zuidelijke Tyrreense kust wordt beschouwd als een walhalla voor watersporters. Het klimaat, het heldere water, de golven en de overdonderende landschappen maken kitesurfen is er tot een unieke ervaring.
De stranden tussen Marina di Grosseto en Castiglione della Pescaia zijn ideaal voor kitesurfers. Beach Fiumara ligt aan de rand van het WWF natuurreservaat Oasi San Felice. Je kan parkeren aan de SP158 aan de Parcheggio Fiumara of aan de Parking Canova (Str. della Canova, ook mooie plaatsen voor Campers). De wandeling naar het strand duurt ongeveer 10 minuten.
Iets dichter bij Marina di Grosseto, langs het kanaal San Leopoldo loopt een verharde weg naar het strand. Volg de aanwijzingen voor Beach Fiumara (zie kaart).

Zeilen en fitesurfen in Marina di Grosseto


Kite Beach Fiumara

Fiumara di San Leopoldo, 58100 Marina di Grosseto GR, Italië
www.kitebeachfiumara.it


Kites Angels Beach

Via Costiera KM31 della Canova, Str. S. Vincenzo d'Elba, 58100 Marina di Grosseto
www.kitesangelsbeach.it


Fuorirotta Beach Club

Strada Statale 322, Km 31,200 Loc La Canova, 58100 Marina di Grosseto
www.fuorirottabeach.it

 

 

 


Kite surfing. Air TimeKite surfing. Air Time

 

Marina di Grosseto, beach
Marina di Grosseto, beach

 
Porto di Marina di Grosseto, barche   Porto della Maremma, Marina di Grosseto   Kite-surfing
Il Porto di Marina di Grossrto   L'ingresso del porto

Kite-surfing

 

 

Podere Santa Pia of Casa Santa Pia is een authentieke vakantiewoning in Castiglioncello Bandinieen klein dorp in het zuiden van Toscane, in de buurt van Montalcino, Arcidosso en de Monte Amiata. Hier ligt het hart van de Maremma, dat voor veel kenners het mooiste stukje van Toscane omvat. Het is wat ruiger en leger dan de rest van de regio, en dat spreekt vele mensen aan.
Tot 1883 was Santa Pia een klein klooster voor vrouwen, nu is het met behoud van alle authentieke materialen een ideaal vakantieverblijf dat plaats biedt aan meer dan 10 personen.
Podere Santa Pia heeft een idyllische ligging, met een majestueus uitzicht over de Toscaanse Maremma. De tuin is wild en heeft vele verborgen plekken.


Turismo in Toscana | Case vacanza in Toscana | Podere Santa Pia


     
    Colline sotto Podere Santa Pia
Podere Santa Pia

Podere Santa Pia

 

 

 


#poderesantapia Mi va benissimo anche stare in giardino con un vino secco che celebra il dolce far niente... Podere Santa Pia, vicino dallo splendido borgo Castiglioncello Bandini.

La Casa Rossa Ximenes sul sito della Soprintendenza di Siena e Grosseto: comune di Castiglione della Pescaia -> catalogo n. 00163056, sbap-soprintendenza-siena-catalogo.it.

[0] Foto di Roberto Ferrari from Campogalliano (Modena), Italy - Il pescatore, CC BY-SA 2.0, Collegamento
[1] http://www.ilgiunco.net/2015/10/08/la-maremma-regina-del-turismo-solo-le-citta-darte-la-superano-castiglione-presenze-record/
[2] https://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/italy/tuscany/articles/Punta-Ala-a-corner-of-Tuscany-the-British-havent-found/
[3] http://firenze.repubblica.it/cronaca/2015/06/08/foto/in_toscana_la_spiaggia_piu_bella_d_italia_e_castiglione_della_pescaia-116400585/1/#1
[4]  In Toscane kregen drie ijszaken de hoogste onderscheiding, tre coni; Carapina (Firenze), Gelateria della Passera (Firenze), Chiccheria (Grosseto), De’ Coltelli (Pisa),
en Dondoli (San Gimignano).
[4] Foto di Matt Westgate, lasciata sotto la licenza Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 2.0 Generico.
Pinus pinea Costa Sancti Petri

Pinus Pinea (Pino domestico, Stone Pine) (4)